Fyra kvällar på raken!

Hallå där!

Då ska man försöka sammanfatta fyra kvällar på raken med lite text och bilder..det är inte lätt men jag ska försöka så gott jag kan!
 

Torsdag 5/7: Samling i ett soldränkt Döbelns park i Umeå för att försöka hinna rigga och även få en bit mat innan kl 18 då vi skulle dra igång. Men vi hann med allt och när vi  började så var det faktiskt ganska mycket folk på plats. Det lilla dansgolvet som byggts upp fylldes förstås väldigt fort men även på gräsytorna runt omkring satt det folk med picnic korgar med mycket gott i.
Var lite tufft första passen för solen gassade på ordentligt och man satt rakt i "skottelden" med vad allt det innebär men man ska inte klaga för det var en otroligt härlig sommarkväll med många dansare, vänner och bekanta och förbipasserande som stod en stund och lyssnade. Så trevlig, så trevligt.

Fredag 6/7: Kl 14 så drog vi söderut med sikte på Kustladan som ligger några kilometer nedanför Docksta. Skoved heter själva byn som Kustladan ligger i.
Det är några år sedan Janders var och lirade i Kustladan så det var med lite spänning hos var o en skulle jag tro.
Vi var nere i god tid och blev väl mottagen av arrangören Göran Pettersson med dotter Hanna som bjöd på god middag efter att vi fått sätta upp utrustningen i den underbara sommarhettan. Såna här kvällar man minns när det är som kallast o jäkligast i februari när man ska göra samma saker.. =)
Strålande gick det med soundcheck och efter lite fotografering av bandet (se nedan) och gott kaffe drog vi igång kl 21.00 och hade en riktigt trevlig och rolig kväll med rätt så mycket folk. Tyvärr så fick vi besök av ambulans efter paus men det gick ändå förhållande vis bra för dansaren i fråga, han gick även själv ut till ambulansen så det var skönt att se.
Mycket rolig och trevlig kväll och ett stort tack till Göran med personal för strålande service! Tack för oss för denna gång!

Lördag 7/7: Contryfestival uppe i Gumboda, ca 6 mil norr om Umeå alldeles vid E4:an var lördagens begivenhet. Innan vi skulle till att börja så var det show med The Legends (Henrik Åberg/Elvis, Johnyy Duvert/Roy Orbison och Jerry Carlsson som Jerrey Lee Lewis). Bra drag där framför allt Jery Carlsson stack ut med sin härliga personlighet och sanslösa pianospelande.
Med tanke på att showen drog över lite så fick vi börja lite senare men tyvärr var det väl inte så mycket folk men det var tuff konkurrens denna lördag med tanke på John Fogerty i Umeå och Streaplers i Täfteå t.ex.

Söndag 8/7: Denna tripp upp till Ljusvattnet någon mil ovanför Burträsk genomfördes på trio så Daniel fick semester en dag tidigare än oss men å andra sidan hade han lirat på onsdagkväll så han var nog ganska nöjd ändå.
Ett helt nytt ställe för Janders vilket nästan låter som ett skämt men så är det. Tror vi iallafall.. Vi får kolla med Kent Backlund efter sommaren. =)
En mycket trevlig bekantskap, väldigt tjusig loge och vilken fantastisk kväll vi fick med 300 st dansare! Vilken rolig söndagkväll man kan ha!! =)
För att inte tala om servicen på plats.. Arrangören Joel Stenberg med fru och övrig personal skämde nästan bort oss! Stort tack till er! =)
Jag rekommenderar varmt ett besök i logen uppe i Ljusvattnet nu under juli när deras två övriga danser går av stapeln.

Nu tar vi semester några helger innan det är dags för härliga Björknäsparken i Boden fredag den 27/7 och på lördag 28/7 så åker vi till Fromheden igen. Och sedan har vi ju en späckad augusti framför oss med Birka Paradise och mycket, mycket mer. Kul!

Nu kommer ett gäng bilder igen men av någon anledning så går tyvärr inte bilderna från Ljusvattnet att ladda upp på bloggen.. Men jag återkommer med dom naturligtvis så fort jag rett ut varför!! Men håll till godo med dessa som finns.

Vi i Janders önskar en fortsatt trevlig sommar till alla!

 
Inlastnings och huvudentré till Kustladan


Avklädda Janders-grabbar.. Var varmt inne i logen!

 

 Glada gäster i stugorna bredvid själva Kustladan


Janders orkester, Umeå


Rätt så välfyllt dansgolv i Kustladan


Sådärja.. Då är vi redo för spelning i Gumboda Hed!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.