Saffranssoppa och pärlhyacint

Hittar ett läckert recept på "grönmjölkens" baksida. Innehåller bl a saffran och Lätt Crème Fraiche Mexican Chili.Kan bli fredagsmys-middag…

Känner ni hur glamouren kommer smygande i och med att saffran nämns…? Det liksom gnistrar och "sparklar".

Räkor och pilgrimsmusslor ska hastigt halstras och träs upp på en pinne och placeras tvärs över sopptallriken.

Undertecknad utesluter dock främlings-skaldjuren som var på väg till helig ort då jag ännu inte lärt mig uppskatta deras smak.

Gud ska veta att jag försökt!

Ett härligt nybakt kesellabröd till och ett gott vin (öl?).

Jag är alls ingen matlagerska men jag kan glimta till!

En hel binge pärlhyacinter ska inköpas i morgon – också!

 

PS Om den blir lyckad (soppan alltså) – delar jag med mig av receptet DS

2 kommentarer

  1. Lambergsfrua

    Allt med saffran är gott:) Räkor, kräftsvansar, hummer och krabba likaså. Däremot vill jag inte ha pilgrimsmusslor och tigerräkor – de har rest för långt:( Ostron kan jag inte heller förlika mig med avsett om de rest långt eller kort.
    Önskar dig ett trevlig fredagskvällssmys:)
    Soligaste kramar!

  2. Birgitta Johansson

    TACK Lambergsfrua – för din kommentar! Ja hmmm soppan var kanske lite väl modern…inget recept som maken och jag sparar….Däremot fick vi kvar lite soppa som vi frös ner…så får vi se om några yngre vill smaka…Ha det fint du med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.