(K)RIS!!!

Tänker överraska "de yngre" med en krämig risotto på aviori (iiioriooi nåt sånt…)ris.

So far verkar receptet helt OK och vi åker till Strömpilen för att komplettera på ICAMaxi och apoteket Röda Näsan.

Vitt vin ska ingå för att få en riktigt fullträff…Men det ska koka upp med buljongen så man kan både sy petit point och köra bil efter denna middag!

Då ser jag det!!!

"Riset ska ha en al dente-KÄRNA men ändå vara krämigt"!!!

VA? Finns det några mätstickor…någon slags scanning eller färgmarkering som kan TALA OM när risets K-Ä-R-N-A känns al dente!?

Någon färdigknapp som sprättar ut som på kycklingen eller julskinkan????

En svag liten summerton från själva grytan som står på vanlig häll fast den är avsedd för induktion..?

Ett knäppande ljud som när champinjoner brynts färdigt..

Ljudet som inte finns men ändå "är" när potatisarna plottrat färdigt i pannan?

 

Jag har alls inga ambitioner att vara mat-Tina men…VARFÖR SKA DET VARA SÅ SVÅRT?????

2 kommentarer

  1. mio

    Ja du varför ska du göra det så svårt!!!

    1. Du har en mun (detta vet jag för att jag har hört dig prata!)
    2. Du har händer (för det har jag sett!)
    3. Du har förhoppningsvis skedar i ditt kök i Umeå (?)
    4. Nu ett råd! Ta en sked, smaka av riset lite då och då….Hips vips så känner du när riset är krämigt utan på och al dente inuti! (detta borde fungera!)

    Over and out från Luleå 😉

  2. Birgitta Johansson

    Hi, hi, hi – kära lilla söta (har läst på FB att du numera omnämns ”söta” också..) Mio – du har så RÄTT!
    Det slog mig plötsligt när det var några minuter kvar att man ju faktiskt kan avsmaka..! Så det gjorde jag och fann den lite al dente men mycket, mycket god!
    Tack för tipset ändå – varför är du inte här!? (och jobbar hi, hi, hi…)Höres!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.