House-swap

Vi har house-swapat med ett annat par och befinner nu oss i ett parhus på andra sidan fjärden, på andra sidan om det bostadsområde vi bebott i mer än 30 år.

Här är tyst som i graven.

Vi som sedan 9 månader är vana att åtminstone höra det svaga ljudet av helikoptern på väg till plattan, tut från tåget på väg in till Östra station och hissens "klonk" när den stannar på de olika etagerna.

Allt har sin tjusning.

Något som däremot tappat sin tjusning är min forna hemstad

Känner inget återseendets glädje bara ett tomt konstaterande att nu är vi här, kul att träffa släkt och vänner men…inte mer än så.

Mitt hem är var jag har mina hatt-askar – just nu är det Umeå. Svårt att tänka att jag/vi någonsin skulle flytta mindre söderut än så…

 

 

10 kommentarer

  1. Annette

    ”Where ever I lay my hat is my home” nynnar jag , Chris Rea.
    Kan faktist förstå dig i det du skriver om känsla för din barndomsstad. Det för att jag förälskat mig än mer i Stockholm, skulle tänka mig att flytta dit om några år, känner jag mig själv rätt så gör jag det också…om några år. Önskar er en fin helg trots allt i Luleeee 🙂

  2. Birgitta J:n

    Svar till Annette (2011-04-02 08:48)
    Önskar dig en fin helg tillbaka i Luleå!

    Stockholm…här spelar vi i en helt annan division!Till STADEN finns en ständig längtan…och en gång, tänk en gång; är vi där!

  3. Annette

    ”Tänk en gång är vi där” …tänker på Klimenko när han sjunger sina andliga sånger 🙂
    Ja tänk Biggan om vi en gång är där samtidigt med våra bopålar !

  4. Birgitta J:n

    Svar till Annette (2011-04-02 22:15)
    Ja det har vi ju liksom planerat – eller hur!? Jo, jag tänkte på Klimenko när jag skrev det…

    Vi ska sikta på det – även om man rejält får dra ner på anspråken vad gäller boende! Så här fint med älvsutsikt och fin logistik (garage-, sjukhus-, tågstationsnära…)får vi ju det aldrig! Sjöutsikt möjligen om man vann några miljoner! Där har vi det Annette – vi måste Trissa och spela!

  5. Lammis

    Nu måste jag få komma med en rättelse, annars kan jag inte släppa detta… men Wherever I lay my hat har väl inte Chris Rea gjort…? det är nog minsann Paul Young och låten är i orginal skriven och framförd av Mr Gaye, Marvin Gaye. Rätta mig om jag har fel 🙂

  6. Birgitta J:n

    Svar till Lammis (2011-04-16 13:40)
    Jag tror att du har helt rätt, Lammis. Sedan tror jag att talesättet emanerar från någon engelsk tänkare. Sedan har Gaye snott det…

  7. Maria

    Precis så kände jag när mitt föräldrahem skulle säljas, ingen sorg ingen saknad. personerna som gjorde hemmet till vad det var, fanns ju inte där längre, då blev det bara ett hus, vilket som helst. Kanske om huset varit ett vackert hus vid en sjö/hav, men i inlandet vid en väg. Nej jag lämnade det utan saknad.

  8. Birgitta J:n

    Svar till Maria (2011-04-19 10:25)
    Så klokt du uttrycker det!

    Det känns lite underligt att INGA känslor finns kvar – kan bara konstatera det…

    Kul att du tittade in – välkommen åter!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.