Du skall helga vilodagen

 Tredje budet i Luthers stora katekes och tas upp i både gamla och nya testamentet. 

Så det är bara att lyda.

Jag brukar försöka vila från studier på söndagar. Livet som student är ju en rätt fri tillvaro när det kommer till att distribuera tiden, inte alltid det bästa för en med bristande självdisciplin… Så det man borde gjort i veckan kanske man försöker ta igen på söndagen för att mota bort söndagsångesten. Och visst ska man göra det om det känns bra. Men jag tror också vi kan behöva en dag som vi får tid att tänka på annat. Ta den där långpromenaden vi inte har hunnit (tagit sig tid, orkat osv.) och låta kropp och själ läka en aning.

För att hjälpa detta på traven skall jag gå på högmässa i Ålidhems kyrka idag klockan 11.00. Hade räckt med vanlig 1h mässa tycker jag nog, men eftersom det är mitt första besök för terminen så kanske det är bra att det blir rejält. 

 Vila lugnt!
-Emma 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.