Sunday service

 Idag är det söndag och jag har för första gången gått i kyrkan här i Sydafrika. Kyrkan jag besökte ligger i slutet av min gata, dvs ca 30 meter så det var väldigt smidigt. Kyrkan tillhör den presbyterianska traditonen och gudstjänsten påminde på många sätt den jag är van vid från typ Ålidhemskyrkan. Det var en rätt avskalad men familjär stämning där vi bland annat bad för församlingsmedelemmar som var sjuka eller som skulle skirva examensprov. Men det var inget flumm utan väldigt personligt och bra. Predikan var även den väldigt saklig och bra. Församlingen var även ofta med och läste så man kände sig väldigt delaktig. 

De hade också ett 20-tal familjer som saknade det mesta som de hjälpte med mat samt skulle ha julfest med barnen så man fick skriva upp sig på en lista med att köpa en liten julkapp. Jag tror det är ett väldigt effektivt sätt att få församlingen engagerad att ta konkreta fall, som i det här fallet familjer som man hjälper.

 Efteråt ville alla skaka tass med prällen som by the way påminde en aning om Eric Camden i 7-th heaven, När jag tog den här bilden gjorde en annan det exakt samtidigt och vi kom fram till att vi var båda turister. Det visade sig vara en britt som hette Penny och vi tog en kaffe och 2ond breakfast på ett cafe. Efter det visade jag henne lite affärer som var öppna trots att det var söndag. 

Idag var det himla varmt. Det var lite vind men den vinden kändes som en varm hårtork i fejjan, så skönt! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.