Kryssning -välja rederi

Det finns en uppsjö med kryssningsrederier och jag förstod snabbt att valet kan vara avgörande för vilken kryssnings-upplevelse som vi skulle få. Vi valde att åka med Celebrity Cruises och deras båt Infinity som tog oss från London till Färöarna, Island och Norska fjordarna. Det var min första kryssning och därmed det enda rederi som jag kan uttala mig om. Däremot har jag läst en massa, böcker och på internet så jag har en rätt bra uppfattning om marknaden, tycker jag själv iallafall:)

Celebrity Cruises ingår i samma företag som kanske ännu mer kända Royal Carribean som har mer familjeinritade kryssningsbåtar med vattenrutschbanor osv. Även Amazara cruises som är mindre men lyxigare båtar tillhör Royal Caribbean Cruises Ltd. som är ett Norsk-Amerikanskt företag med huvudkontor i Miami. Bokningen gjorde jag via deras norska kontor och det var inte alltid det lättaste… Men som tur var blev det bara bättre efter bokningen var gjord. På plats sköttes allt proffsigt och utan anmärkning.

IMG_0511  DSC01763

Här har vi precis stigit ombord och på Celebrity får man ett glas skumpa när man stiger ombord, trevligt! Vi hade hytt med balkong vilket var trevligt då det gav rejält med utsikt. 

Vi valde Celebrity dels för att det kändes som en bra nivå på ”lyx” men även rutten till Island fick oss att boka just den kryssningen. Med facit i hand är jag jättenöjd för att vi valde just Celebrity av flera anledningar däribland maten, underhållningen, stämningen mm som jag tänkte ta upp i senare inlägg om det finns intresse.

Celebrity lanserar sig som modern luxury och det tycker jag de levde upp till. Jag var lite orolig för att det skulle kännas ”plastigt” och ”B” men det kändes fint utan att för den skull kännas stelt. Det är många rederier som gör mycket reklam om lyxiga kryssningar t.ex. Italienska Costa och MSC till väldigt billiga priser och har kritiserats för att inte alls vara varken lyxiga eller trevliga. Nu har jag inte åkt med dessa rederier och kan egentligen inte uttala mig men mitt tips är att undersöka rederiet som ni funderar att åka med noggrant!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.