Censuren på nätet.

Jag tillsammans med några andra vänner fann idag den kända wikipedia-sidan "låg nere" i protest. Säger då det, att ifall de skall tillåtas att stänga ned hemsidor bara för att de misstänks distribuera upphovsskyddat material..

Internet har blivit en stor grej och en stor port till kunskap och utveckling, varför skall man ta bort sådant som nu ger folk även nytta och nöje? De påverkar yttrandefrihet och mycket kommer bli lidande av detta..

 

Visst förstår jag om de som tjänar massor med pengar på sina grejer – samt de som tjänar mindre pengar, kanske inga alls – blir lite lidande av att folk sprider deras stuff. Jag är inte en av dem som blir lidande, så jag tycker inte att SOPA/PIPA skall få gå igenom. Hitta bättre lösningar tack?

 

Det känns som att cencuren bara kommer vara en början på större och större saker, för att försöka få så mycket kontroll på vad andra människor gör på nätet. Det kommer att komma motstånd såklart, tror i alla fall att diverse hackers därute kommer ha tankarna på diverse "åtgärder". Jag tror också  att mycket mer kommer att börja kosta, för allt som kan tjänas pengar på.. Ja, ni förstår. Löjligt..

 

Har i protest bytt bild på facebook, länkat till diverse sidor. Exempelvis denna, där den som inte är insatt eller till den som bara är nyfiken på vad det är jag pratar om: http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:SOPA_initiative/Learn_moreJag hoppas. Vad gör du?

Etiketter: , ,

3 kommentarer

 1. Mikael "MMN-o" Nordfeldth

  Det är inte ens så snällt som du beskriver det.

  SOPA förespråkar att man baserat på en _anmälan_ om _länkat_ material (inte ens egen distribution) kan stänga ner domännamn och tjänster med _omedelbar_ verkan. Utan rättegång!

 2. Stefan Westermark

  vad jag är mest förvånad över är att någon faktiskt har skrivit exakt vad jag hade tänkt skriva!

  Men vad mikael inte nämnde var att FED hyr in personer som sedan klagar mot siter. Med andra ord: problem ”site” reaktion ”inhyrd person som klagar” solution ”stäng siten”.

 3. Emmy Jonsson

  Svar till Stefan Westermark (2012-04-04 23:44)
  Great minds think alike? 😉

  Jag hoppas verkligen att det blir något av detta, att nå* sätter ned foten och visar att det inte är okej.

  Det kommer bli ett virtuellt krig som färgar av sig på verkligheten..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.