Skepsism

Av , , 1 kommentar 1

Nu när jag sitter och kollar in bloggen igen, vet inte om det är tredje eller femte gången jag klickar in.. Fast det känns som att jag inte riktigt är nöjd med hur det vart. Tidigare hade jag en annorlunda färg på bakgrund och likande och det kanske är det som får mig att inte riktigt vara lika aktiv här och skriva som jag brukar göra.

 

Funderingarna går ifall man bör skaffa en ny blogg på en ny sida och hoppas på det bästa. Att man kan få ordning på tema, färger och liknande. Här på VK hade man i alla fall läsare i sin omnejd som kunde se och kommentera vad man gjorde här. 🙂 Därav kankse jag får försöka ge det en chans, förenkla min blogg lite och försöka göra mig mer nöjd med den.

Man kan alltid försöka börja någonstans!

Nu blir det ladda batterierna inför morgondagen när det är invigning på Kedjans Aktivietcentrum. Det är en mötesplats för unga på Ersboda. Det kommer vara allt från turnering och pröva på, med besök från många olika föreningar och sammarbeten med ännu fler. Förhoppningsvis kommer det ungdommar från fritidsgårdar och är med och tävlar hos oss. Vi får se hur det blir i morgon i alla fall! Over and out.

1 kommentar

To feel alive

Av , , Bli först att kommentera 0

På senaste tiden har jag verkligen börjat må bättre och bättre. Har hittat mig en bättre plats, fått reda på att jag troligen kommer få fortsätta på jobbet mitt efter att anställningen jag har nu tar slut. Kanske kommer hitta fler timmar på ett annat ställe att jobba på och ekonomin strular inte!

 

Det känns så härligt! Sol ute och snön smälter!

Till och mer igår när det snöade som hastigast i slowmotion kändes det så vackert, men så utbrister vänninan: MEN NEJ! Haha, så då kom jag på att jag faktiskt vill ha lite mer sommar än jag vill se vackra snöflingor singla ned från skyn.

 

Låten ovan har jag helt fastnat på, så den kanske jag till och med ska försöka sätta ihop en koreografi till. Vi får se hur det blir med den biten, men en del av motivationen har i alla fall kommit tillbaka! Det är så härligt!

Bli först att kommentera
Etiketter: , , , , ,

Ett litet steg

Av , , Bli först att kommentera 0

Hoppsan. Jag vill inte titta efter hur länge sedan det var jag skrev här egentligen, men jag saknar det lite.

 

För att uppdatera mig och er lite så kan jag börja med att idag fick jag min tredje lön! Har inte fått lön på flera flera år, inte som denna. Började jobba i November för Umeå kommun och det kunde inte varit bättre just nu på jobbfronten. 🙂 Eller det kan såklart bli bättre om man får mer lön, fast jag klagar inte. Lön är bra! 

 

Ett, tu, tre. Lägenheten ska snart bli inbodd igen. I många vänners ögon är jag fortfarande nyinflyttad även om jag haft lägenhetsnyckeln över ett år nu. Ni vet hur det kan bli, när man hittar en person som man vill vara med och spendera tid tillsammans med. Jag befann mig mer hos honom än hemma.

 

Nu börjar jag vara färdig på Lassa, så sedan blir det att se om jag får tag på fina LK. Hon var tydligen i stan och hade nå ärenden så man får åtminstonde tjyva sig en kram eller så från henne innan jag får planera middag och inför ikväll. Tjoho. Trevlig helg!

Bli först att kommentera

Två drakar

Av , , Bli först att kommentera 0

Drake av vatten, drake av eld
två olikheter av rang
försökte leva som yin och yang

När en konflikt uppstod och ytan på vattnet stilla
då börjar kolet, ned i vattnet trilla
Inget då hände, men kol är varmt
så efter fler kokar vatten starkt

Vatten stänker överallt och elden flammar
varken drake av eld eller vatten stannar

Lågan sedan sänks, men starkt inom sig glöder
Ingen av dem vet om de ska vända till norr eller söder
Frånvaro av ljud och vind gör allt stilla
Ingen drake vill den andra illa

I en annan tid och rum
tanken gör en annan stum
när vatten guppar och försöker vara snäll
skvälper till och slutar i en olycklig skräll

Elden fräser, flammar till och vatten blir ej längre still
Fortfarande ingen drake ondo vill

Den ena vill röra sig lätt och fri,
den andra sa ej leva harmoni lätt bli
Sårad av ord och handling,
av nackdelar draken har gjort sig samling
Rädd för att skapa storm och skur,
känslor håller sig låst inne i bur

När ögon ej ser den andres kval
vad kan man komma med annat än ett val
stanna och inget mera ge
eller som många andra gånger vänta och se

En spiral av negativitet den ena gå
medan den andra positivitet hoppas på
Men när inte drake förändras vill
vad ska man då ta sig till..

Nu ensam drake vandra,
för det troddes ej på varandra..
Om bara viljan och beslutet funnit,
kanske kampen kärleken vunnit.

 

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Framgång och motgång

Av , , Bli först att kommentera 0

I torsdags var det första dagen på länge som man kände att det var typsikt att bli förkyld. Första gången jag känner mig verkligt förkyld. I april hade jag spänningshuvudvärk som hette duga.. Men det kom jag även fram till att det var annorlunda.

Nu i torsdags vaknade jag ungefär klockan fyra på natten av en dunkande huvudvärk. Det är inte ofta jag vaknat av att ha så ont. Obarmhärtigt var det. 

 

Jobbigast i allt detta var planeringen man hade inför helgen via praktiken. Hade sett fram emot att få hjälpa till på festivalen som skulle vara idag, men inget av det blev för mig.

 

Något annat jag har fått trösta mig med är lite pizza, chips och invigning av Guild Wars 2. T.Å och jag har spelat lite nu på eftermiddagen när de haft problem med servrarna. Tur att det ordnade sig så man åt minstonne kände att man får ut det mesta av spelet. 😀

 

Nåväl, nu blir det snart kvällsfika och knapra mera antibiotikum och hoppas på att febern det känns som att jag har går över snart. Kommer bli en jobbig morgondag annars, men ska försöka få mig en god natts sömn i alla fall. 🙂 

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Dubbla budskap?

Av , , Bli först att kommentera 0

Idag har varit en bra dag och en dålig dag.

 

Fick idag veta på eftermiddagen att min farfar gått bort. Var för tillfället då med en vän på stan och gick runt i affärer och liknande, men kände att bortgången ändå kändes i kroppen. Kände att jag kunde hålla känslorna i schack ändå och vi gick och fikade bland annat.

När jag sedan nu senare på kvällen kände mig sliten ville jag inte belasta dem i min omgivning. Jag vet att jag är stark, men hur stark ska jag få vara?

 

Att jag inte visar att jag är ledsen och ligger i utkan ten av soffan när han har besök av en vän för att inte besvära.. Fast är trött och går och lägger mig en stund.. Sedan när jag vaknar till känner jag mig ensam och han kommer och sitter med mig en stund.. Fast fortfarande vill jag inte besvära.

Senare när jag klivit upp och tar mig en bit mat, ser lite på en film och han kommer tillbaka efter ha varit iväg med sin vän.. Då sitter han nära och jag uppskattar närheten, lutar och halvligger emot.. Filmen tar slut och jag borde röra mig hemåt inför morgondagen. 

Under tiden frågar han hur jag mår.. Jag säger att jag är lite nere eller något åt det hållet.. På grund av dödsfallet. Han tittar som på mig som att han vill att jag ska säga något, men vad ska jag säga då? Vet inte vad jag ska säga.

När jag sedan ordnat allt och satt mig i bilen skriver jag ett sms om att jag vill ha sällskap och mår dåligt.. Massa ord och sådant senare.. Timmar senare så nu kanske han är påväg hit i natten.. Jag vet inte.. 

 

Just nu känner jag mig bara apatisk när jag sitter och skriver och vet inte riktigt vad jag skall känna när allt känns anstängt.. Jag dricker stilla min kopp te och väntar på vad som komma skall.. Vad som än händer…

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

6 Augusti

Av , , Bli först att kommentera 0

 Idag var det min första dag på nya praktiken. En ny lokal att känna sig in i, även fast jag vistas i den tidigare under andra former. Att börja morgonen lugnt och fint för att sedan cykla dit var väldigt lyckat. Sol och sommarväder värmde gott mitt sinne.

 

Dagens göromål började lugnt och man fick mer ordning och reda på saker. Hänvisningar och information om lite av varje skulle och kommer nog underlätta lite av varje. Även mer insikt i arbetstider och uppgifter blir det, även om det säkert kommer vara väldigt varierande i veckorna som nu komma skall.

 

En tråkig nyhet jag fick i dag var dock att min farfar ligger på sista versen. Det mest olustiga i det hela var att jag för 2-3 veckor sedan faktiskt drömde en mardröm som han var med i.. Den sista drömfrekvensen jag kommer ihåg är nämligen bilden av honom, fast då var han i alla fall kryare än när jag såg honom på hemmet idag..

 

Var glad att jag hade med mig Thomas, även om jag kanske inte yttrade mig så mycket.. Att bara ha honom med sig i vetskap är dock en trygghet i sig. Vi for hem igen efter mitt besök.. Att bara finnas intill min farfars sida en stund när han är i det skick han är i är en klen tröst, men då känner jag mig i alla fall lite delaktig.. Ångrade tidigare att jag ej besökte Maire när hon var på dödsbädden, så jag vet nu att jag mår bättre av att i alla fall ha besökt honom..

 

Väl i lägenheten igen så kände man sig lite avtrubbad, så man somnade i soffan intill Thomas. När vi sedan vaknade var det tid för middag och jag kände att jag behövde något för att "muntra upp" mig själv. Slutade med ett besök på Coop och nu ikväll efter att ha fått sockerbehovet tillgodosett(läs: stillat) och en film senare känns det ändå rätt bra.

 

Nu väntas bara att huvudvärken min skall avta så jag kan sova gott inför i morgon blir det andra dagen med de nya uppgifterna. Blir intressant med nya insikter, så kanske jag får nya ideér och inspiration till framtida påhitt. Godnatt världen!

Bli först att kommentera
Etiketter: , , , ,

Snart praktik igen

Av , , 1 kommentar 3

Nu är det ett tag sedan jag lämnade något inlägg här. Tänkte att det kanske skulle vara akuellt att försöka aktivera den igen. Det blir kanske lättare också ifall man faktiskt försöker vara aktiv. 

 

Nu på måndag är det i alla fall en ny praktik som gäller så jag kan få lite insyn i en ny verksamhet. Får se om någon av mina kunskaper kommer till hands och ifall man kommer ihåg något från tiden på KFUM. Hoppass gör jag i alla fall.

 

Nu blir det vitlöksbröd i natten med finaste Thomas. :DD

Kram på er, natti natt.

1 kommentar
Etiketter: