Erik Bergkvist, Umeå

C, FP och KD vek sig!

Ja, det verkar så om man skall försöka tolka dagens besked från de borgerliga partiledarna på DN-debatt. Deras beslut betyder att det inte blir någon större region i Norrland och därmed inget ökad självbestämmande förrän tidigast 2014. Detta trots att det finns en majoritet i riksdagen att starta 2010. Det är bara att beklaga. Samtidigt får vi ytterligare belägg för vilket parti som bestämmer i högeralliansen, de må vara fyra på papperet?

Idag har vi bland annat Arbetsutskottsmöte i Regionförbundet Västerbotten (Region Västerbotten) Där kommer givetvis dagens besked att diskuteras då det innebär att regionförbundet kommer att finnas kvar minst till 2014 (vi hade blivit en del av Norrlandsregionne annars). Vi får nu börja ta ställning hur vi ytterligare skall utveckla regionförbundet och stärka vår roll som ytterst ansvarig för de regionala utvecklingsfrågorna i länet. Detta kommer vi även att behandla idag i förslag till reviderad Regionplan och reviderat Regionalt tillväxtprogram. Det handlar om att göra Västerbbotten till en än bättre plats att bo på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.