Erik Bergkvist, Umeå

Moderaterna backade i regionfrågan?

Framåt i så fall. Det har framställts som om det blev en kompromiss i regionfrågan mellan allianspartierna. Har svårt att se det då en kompromiss innebär att alla backar eller ger med sig på någon punkt. Moderaternas eftergift skulle då varit att de säger ok till regionbildningar, om än 2014. Moderaterna har i detta fall inte backat någor. De har bara följt sin egen partistämmas beslut som innebär att det är ok med regionbildningar om det sker frivillligt från den regionala nivån. De har alltså bara följt sin egen stämmas beslut, utan att backa. C, Fp och KD har däremot fullständigt fått vika sig och skjuta region Norrland mot en okänd och osäker framtid, tidigast 2015. Är det bara jag som har svårt att hitta var Moderaterna kompromissat?
Det rimliga nu är att den interna oppositionne hos de tre minsta allianspartierna ger sig tillkänna och försöker få sina partiledningar att snabbt driva fram en verklig kompromiss med Moderaterna.

Det är i sanning gult ljus i regionfrågan, kan slå om till rött eller grönt och medan vi väntar är det stopp.

Dagen i övrigt innehåller ett möte med strukturfondspartnerskapet i Skellefteå. Partnerskapet är den grupp som beslutar om ansökningar ur EUs största fonder, sammanlagt rör det sig om flera miljarder som vi på detta sätt kan använda i nyttiga utvecklingsprojekt i Norr och Västerbotten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.