FiLM

RECENSION: New in Town (Elmer, 2009)


FILMFOTO. NEW IN TOWN (2009)

Lucy Hill (Renée Zellweger) är en ambitös kvinna som gör allt för att klättra på stegen uppåt i karriären. Hon blir erbjuden ett tillfälltigt projekt, i en liten stad i Minnesota, och tackar genast ja då hon förstår att en befodran ligger nära till hands, trots att det är långt ifrån vad hon är van vid i Miami. När hon anländer till staden bemöter invånarna henne som en utböling och ger henne max en vecka innan hon vänder hem till sitt rika liv i Miami.

"New in Town" är ännu en av de romantiska komedier som helt och hållet saknar charm, kvalitét, är klyschig och förutsägbar från första bildruta. Man har sett det så pass många gånger tidigare att man snart börjar bli less på att Hollywood inte uppdaterar sig och kommer med något nytt.

Renée Zellweger, som enbart kan göra en sorts roll, är verkligen dålig och allt som oftast tråkig att se på. Med sitt monotona tonläge blir man nästan irriterad. Den största tillgång till filmen är J K Simmons, som bevisat att han kan agera, men som tyvärr är med alldeles för lite.

Om man ännu inte ledsnat på den här typen av filmer så lär man göra det nu. Man vet redan under de första fem minuterna hur filmens händelseförlopp kommer vara och hur den kommer sluta. En mycket tråkig film som inte bjuder på några skratt alls och där man inte heller fastnar för några av karaktärerna.

                  

Etiketter: , , , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Nisse

    Du måste ha grymt torr humor… Den här filmen är guld värd på tusen olika sätt. Komiken slår det mesta som gjorts på senaste. Gör om – Gör rätt!
    Filmen ska ha 9 poäng av 10.
    Se Den!

  2. Joakim Westberg

    Svar till Nisse (2009-10-24 00:57)
    Berätta gärna vad du anser är så roligt med den. Om du jämför den här med filmer under en längre period så ska du se att den här inte alls är speciellt bra. Finns så pass mycket roligare filmer där ute. Att den sedan är klyschig och förutsägbar gär det hela inte bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.