FiLM

RECENSION: The Ugly Truth (Luketic, 2009)


FILMFOTO. THE UGLY TRUTH (2009)

Abby Richters (Katherine Heigl) jobbar som producent åt en stor TV-kanal, hon söker efter den perfekta pojkvännen men med alla hennes krav är det ingen som duger. Den person hon hatar mest av allt just nu, programledaren från en lokalkanal, Mike Chadway (Gerard Butler), får jobb på kanalen och hon gör allt för att sänka honom.

Det är ännu en av de romantiska komedier som USA pungar ut på löpande band och som inte heller kommer med något nytt utan följer mallen till punkt och pricka. En del underhållande scener fanns det, speciellt tillsammans med Gerard Butler, men de var alldeles för få.

Huvudkaraktärerna spelas av Katherine Heigl, som på senare tid enbart varit med i romantiska komedier, och Gerard Butler. Ingen av dem är speciellt bra och lämnar inte heller några större avtryck från sig. Dock försöker Butler till något, men det känns ändå tråkigt större delen av tiden.

Alldeles för sexistisk inriktad och otroligt förutsägbar. Då jag satt där i biosalongen, vred och vände på mig, och enbart längtade efter att få lämna salongen efter att inte ens halva filmen beskriver nog vad jag tyckte innerst inne. Jag brukar gilla romantiska komedier, men nu börjar det bli löjligt med all skit som produceras.

                   

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.