FiLM

2:37 (2006)


FILMFOTO. 2:37 (2006)

Sex gymnasiestudenters liv vävs samman med dess komplicerade liv och vardagliga situationer, som utspelar sig på skolområdet. Sex personer med olika bakgrund, popularitet och andra öden. Klockan 14:37 sker dock en tragedi som påverkar alla.

Alla som sett “Elephant” skulle med största sannolikhet känna igen den från just den här filmen från Australien. Den bygger på ett liknande koncept där man får följa ett par skolungdomar under ett par timmar, ta del av personliga tankar, och se hur de tacklar vardagen.

Det finns inte speciellt många scener i den här filmen utan det är samma scen som spelas upp från alla de olika karaktärernas sida och så byggs det vidare tills ett par timmar under denna dag har gått. Man kan tycka att den är något långsam, men det är inte till någon nackdel här.

Många bra intriger och problem för ungdomar finns med i denna film som dessutom är välgjord. Man får ta del av hur många ungdomar mår i dagens samhälle med alla krav som ställs och situationer som kan uppstå och få känslorna en knuff i fel riktning. Det är en realistisk film som även är otroligt tung.

Den är gripande från första stund och det dyker upp en och annan oväntad händelse under filmen. Fina övergångar och riktigt bra manus. En av de bättre filmer som producerades år 2006. Bra långfilmsdebut från regissören Murali K Thalluri.

Betyg: 3

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.