FiLM

Historien om Gucci kan bli film


PERSONFOTO. RIDLEY SCOTT

Ridley Scott, känd från bland annat storfilmerna "Alien", "Gladiator" och "Blade Runner", kommer mest troligt efter att han färdigställt sitt nuvarande projekt om Robin Hood med bland annat Russel Crowe, hoppa på och regissera filmen om familjen Gucci och dess enorma inflyttelse inom modebranschen.

Filmen kommer som sagt att handla om familjen Gucci och deras turbulenta tid under 70- och 80-talet. I centrum står Maurizio Gucci, sonson till grundaren Guccio Gucci, som efter att ha vunnit den blodiga kamp om vem som skulle styra modeföretaget och som nästan körde det helt i konkurs under 90-talet. Strax innan en modevisning skötts Maurizio ihjäl utanför sin lägenhet i Milano.

Angelina Jolie kommer troligtvis spela Patrizia Reggiano som dömdes till 29 års fängelse efter att ha varit inblandad i mordet på sin föredetta make Maurizio Gucci, men som hävdade att hon blev utpressad till att gå med på det. Scott har även nämnt Leonardo Di Caprio som påtänkt i rollen som Maurizio Gucci, men det är inget som är klart ännu.

Eftersom Scott fortfarande håller på med att slutställa Robin Hood och Jolie troligen är bunden till ett annat projekt, så kommer inspelningen inte starta förrän i början av kommande år. Det har ännu inte gått helt i lås att denna film kommer att förverklas, men det skulle kunna bli en intressant film tillsammans med Di Caprio som på senare år visat att han kan agera framför kameran.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.