FiLM

Predators (2010)

FILMRECENSION
Originaltitel: Predators
Regissör: Nimród Antal
Skådespelare: Adrien Brody, Topher Grace, Laurence Fishburne, Danny Trejo, Alice Braga, Mahershalalhashbaz Ali
Produktionsland: USA
Genre: Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction
Längd: 107 minuter
År: 2010

—–
En grupp människor blir strandade på en okänd planet. De är samtliga mänskliga ”rovdjur”; allt från legosoldater till maffiamedlemmar och fångar. De går snart upp för dem att de har samlats där för att agera byte och en skräckfylld katt-och-råtta-lek börjar där de skoningslöst jagas av en utomjordisk ras känd som Predators.

Även om det var ett par år sedan som jag såg de två tidigare filmerna så är den här produktionen inte i närheten lika bra som den första filmen tillsammans med ”Guvernören” – Arnold Schwarzenegger eller dess uppföljaren som utspelar sig i storstadsmiljö.

Man kastas in i handlingen på något ställe som drar mina tankar till regnskogen i Amazonas och inte en främmande planet som det i själva verket ska vara, men trots detta så är det ändå en av karaktärerna som tycks känna till alla växter och ting som finns där.

Filmen innehåller många logiska luckor och kommer inte alls upp i samma spänning och actionfyllda scener som i originalfilmen från år 1987. Det finns ingen som helst charm och Adrien Brody, känd från bland annat Pianisten, når inte upp till samma status som Arnold Schwarzenegger lyckades med sin karaktär. Saknar helt underhållningsvärde och det här är ingen film som jag kommer att se några fler gånger.

BETYG: 1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.