Fina siffror

Året lider mot sitt slut och våra två topplag UIK och UFC saknar en del spelare för att det skall kännas riktigt bra. Mårtensson i UFC och Hanna Folkesson (som pratade om att hon redan bestämt sig för länge sedan…) känns mest angelägna att få klart med.

UFC har fyllt på med en hel del spelare från egna led: ”66% av nuvarande kontrakterade spelare inför 2015 kommer från Umeås stadsdelsföreningar. 26% av nuvarande kontrakterade spelare inför 2015 har gått via Umeå FC:s ungdomsverksamhet.”, skriver klubben på sin hemsida vilket är precis sådana siffror som man vill läsa om när 2014 blir 2015 – bara laget blir slagkraftigt vill säga.

En kommentar

  1. Anders

    Med denna lokalt förankrade trupp blir det antagligen omöjligt att avancera i seriesystemet. Kanske man till och med får inrikta sig på att undvika nedflyttning. Visst är det fina siffror om man tycker att UFC ska vara en plats for inbördes beundran på det lokala planet. Men om man vill se elitfotboll i Umeå finns det anledning att misströsta. Man får på sikt hoppas på Teg och Thoréngruppen. Där finns nog inte samma blåögda lokalpatriotism utan mer av resultattänkande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.