Kylig straff av Lustig, men Bajrami….

Sverige förlorade i kväll finalen mot Ukraina i cupen i Cypern efter straffar. Jag såg bara bitar av matchen, men en del godbitar hann jag se, bland annat Elmanders fenomenalt snygga mål. För er som inte har sett det så slogs en kross mot Zlatan (vet inte av vem) som bröstade ned till Elmander som dunkade in bollen på volley, riktigt, riktigt snyggt. Så får det gärna se ut när Holland gästar på Råsunda nästa höst i en förmodligen rätt avgörande match.

Men som sagt, Sverige förlorade på straffar. Det är dock inget man kan lasta Umesonen Mikael Lustig för, då han satte sin straff snyggt och kyligt. Däremot så måste jag ställa mig tveksam till det sätt som Bajrami slog sin straff, en straff som missades och resulterade i att Sverige förlorade. Bajrami lade upp bollen, småjoggade bakåt och utan att direkt tänka så sprang han direkt fram och sköt rakt på målvakten. Möjligen så har jag sett fel straffar, men hur ofta händer det att straffläggaren gör mål när man går fram så fort?