Intersport Cup är igång

Damernas motsvarighet till herrarnas Ersbodacup, Intersport Cup, drog igång ikväll med sex matcher. Två av lagen som spelade redan i kväll var Umedalen och Sandåkern, ni vet de som precis har slagit samman.

– Det har varit riktigt svettigt i kväll. Jag har hållt i båda lagen, säger tränaren Johan Eriksson.

Vad kan du säga om fredagens inledning av cupen?
– Ja, det har varit både bra och lite mindre bra. Vi hade riktigt stora förväntningar på Umedalen-laget som är ett mer rutinerat lag än vad Sandåkern är. Vi spelade en träningsmatch mot Åkullsjön (div 2) här om veckan och då blev det 3-3, vilket gjorde att vi helt enkelt tror mycket på det här laget. Nu gick det sådär, vi spelade 1-1 mot både Hörnsjö och Spöland/Vännäs vilket är en besvikelse. Spelmässigt gjorde vi dock en riktigt bra insats i Spölandsmatchen, men bollen ville inte in, säger han.

Då måste det kännas bättre med Sandåkerns prestation?
– Absolut. Det är ett väldigt ungt lag, vi har faktiskt med en 13-åring i Jessica Ahlm. Den första matchen mot Mariehem var vi med i helt och hållet, men förlorade med 2-3. (Sandåkern fick genom handikappsregeln börja med en 2-0 ledning).

Sedan kom islossningen?
– Vi sa att vi skulle spela extremt aggressivt mot Vännäs och sätta stenhård press på deras bollhållare. Anfallsspelsmässigt sa vi bara att vi skulle ha förbannat roligt, vara spelbara och våga.

Matchen slutade 8-0, rätt imponerande.
– Vi spelade faktiskt precis som vi hade sagt och jag är riktigt, riktigt nöjd. Blnd annat gjorde 97:an Jessica Ahlm två mål vilket verkligen är roligt, förklarar Johan.

Vilka spelare (förutom Jessica) vill du framhålla en dag som denna?
– I Sandåkern vill jag plussa för Julia Atterfjord, men alla i laget förtjänar beröm. I Umedalens lag så spelade Sofia Berglund och Pia Lundberg bra, säger han.

 

Bloggen tackar Johan och lovar att återkomma med mer kommentarer från cupen under helgens gång.

Samtliga resultat och spelschema finnes här!