CL-guiden åttondel dag 1

Härmed inleds ett litet nytt moment i bloggen. För varje speldag i CL-slutspelet kommer jag att tippa dagens matcher, med en liten motivering.

Åttondelsfinal matchdag 1

Valencia – Schalke 04 Tips: 2-1.

Den spanska ligatrean Valencia är inne i en fantastisk formtopp och har stått för flertalet fina insatser den senaste tiden, inte minst senast i helgen när man vände underläge till seger de sista 15 minuterna på Vicente Calderon mot Atletico Madrid. Laget har bara förlorat en av de tretton senaste matcherna, den på bortaplan mot Real Madrid. Årets Valencia är i avsaknaden av David Villa inte världens mest namnkunniga lag, men spelare som Joaquin, Aduriz och Soldado är namn som alla lag bör frukta.

Schalke 04 känns spontant som ett mer "stjärnfyllt" lag, inte minst sett till anfallsspelarna. Klaas-Jan Huntelaar och Raul är bra forwards även om den sistnämnda har haft problem med målskyttet ett längre tag. Längst bak vaktar Manuel Neuer, en målvakt med potential att växa in bland de allra största. Men Schalke har inte varit särskilt lyckosamma i ligaspelet i år. Laget återfinns först på en tioende plats i ligan och mycket ska till om laget ens får spela i Europa League kommande säsong. Laget vann dock senast mot ligasexan Freiburg med 1-0.

 

Milan – Tottenham Tips: 2-2.

Mino Raiolas Mil… Jag menar Massimiliano Allegris Milan ställs i kväll på ett riktigt svårt prov. Jag må ha fel, men jag är inte alls lika övertygad som många andra att Milan ska köra över Tottenham. Jag och kollega Isacson har haft ett par diskussioner på redaktionen om detta och det blir intressant att spinna vidare på de nu när matchen äntligen spelas. Milan-Tottenham är i mina ögon åttondelsfinalernas kanske mest intressanta möte. Milans styrka i det här mötet är att man är ett vinnande lag på det här planet. Man har vunnit turneringen ett flertal gånger, medan Tottenham knappt har deltagit. Milans nackdel är att laget inte får använda sig av nyförvärven Cassano, van Bommel eller Emanuelson, då de redan har deltagit i turneringen med sina tidigare klubbar. Andra spelare som inte kommer till spel är långtidsskadade "Pippo" Inzaghi, mittfältsgiganterna Pirlo och Ambrosini, Kevin-Prince Boateng, Zambrotta och Bonera. Återstår då att se om Zlatan, Robinho och Pato får igång Milans anfallsspel igen. Fördel för Milan att högerbacken Abate är tillbaka.

Både Milanosupportrar och förmodligen även spelare drog nog en lättnadens suck när Tottenham gick ut med att Gareth Bale inte spelar matchen på San Siro. Visst kommer Bale saknas, men Tottenham har en fantastisk bredd i sin trupp. Skulle dock inte heller Luca Modric kunna spela så känns det som att det kan bli rätt tungt för Londonklubben. Modric opererade blindtarmen för ett par veckor sedan. Tottenham är likt Valencia i den första matchen i en fantastisk form. Laget har endast en förlust på de 15 senaste matcherna och då har man ändå mött lag som Man Utd (kryss), Chelsea (kryss) och Arsenal (vinst på bortaplan). Nackdelen för Tottenham är att man inte har rutin från tidigare års spel på den här nivån ute i Europa, vilket kan straffa sig. Jag sticker ut hakan och säger att det blir 2-2 på San Siro i kväll.

Vad tror ni läsare om kvällens matcher?

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.