CL – eftersnack

Ja, vad ska man säga. Vilken dramatisk kväll det blev!

Valencia – Schalke 04 Resultat: 1-1

Ett relativt väntat resultat, även om jag trodde lite mer på hemmalaget Valencia. Lagen är jämna och jag kan tyvärr inte göra någon utförligare analys då jag inte såg den här matchen. Helt klart öppet inför returen med en viss fördel för tyskarna som har med sig ett mål från bortaplan, självklart var det "El Siete" som fick näta på Mestalla, som så många gånger förut.

 

Milan – Tottenham Resultat: 0-1

Oj, vilken match det här var. Att Milan inte skulle vinna var inget som direkt överraskade mig, även om laget var favoriter. Däremot att Tottenham skulle stå som segrare var nog ändå lite över förväntan. Kort sammanfattat så hade lagen en halvlek var, Tottenham den första och Milan den andra. Matchen kom igång ordentligt när Milans Flamini brutalt kapade Tottenhams högerback Corluka med båda dobbarna först, runt 60:e. Jag tycker att det är helt ofattbart att Flamini kommer ur den situationen med ett gult kort. Det ska vara rött direkt och ett antal matchers avstängning. Efter det var det riktigt grinigt matchen igenom. Gattuso hade ett antal duster med både Tottenhamspelare och ledare.

Spelmässigt var det ett stort Milanövertag i den andra halvleken och det var mycket som talade för att Zlatans Milan skulle sätta 1-0. Då kontrade Aaron Lennon och frispelade Peter Crouch som rullade in matchens enda mål, vilket också släckte Milan helt och hållet. Ja, förutom chansen där i slutet då Zlatan blev avblåst för att ha knuffat en Tottenhamspelare i samband med att han gjorde ett konstmål.

Efter matchen var det lite mindre roliga scener, i stort sett bara signerat Gattuso. Jättetråkigt att se en spelare attackera folk på det där sättet och förmodligen kommer han att bli straffad. Att han spelar returmötet på White Heart Lane är helt uteslutet då han nått gränsen för antalet gula kort.

Trots detta ska inte Tottenham ta ut något i förskott. Det är långt kvar till en plats i kvartsfinalerna för "Spurs" och Milan lär komma revanschsugna till White Heart Lane i början på mars.

 

Mer CL imorrn, på återseende!

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Kristoffer Grundström

    Detta har jag sagt hela tiden att om man ska vinna pengar så ska man någon gång våga spela MOT topplagen. Bara för att man heter Barcelona eller Milan & Inter så är man lika sårbara som sina motståndare. Det handlar om att har du inte rätt inställning laget igenom så förlorar du till slut. Jag håller på en annan storklubb, men jag kan erkänna en förlust & går vidare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.