Kommentarer från Sundsvall

Ja, UFC premiärspelade ju i dag i ett kyligt, men soligt Sundsvall. Bloggen fanns givetvis på plats.

Matchen spelades 3×30 i stället för 2×45 av förklarliga skäl.

Spelet i sig såg rätt bra ut från början, men kom av sig mer och mer ju längre matchen led. Giffarna var ju naturligtvis lite bättre överlag, men i flertalet situationer skötte sig UFC minst lika bra.

Plus från matchen:

– Spelet i första perioden. Trots några jättemissar i passningarna så var det många fina spelkombinationer som UFC visade upp.

– Marko Mihajlovic. Dels är det ju helskönt att han bara spelar i shorts, men dessutom så var han riktigt bra. Kan bli en riktigt viktig kugge där längst bak. Stark på huvudet och minst sagt aggressiv i sitt spel. Duktig ledare på banan.

– Erik Lundström. Riktig duktig i mitten spelmässigt, men jag hade svårt att tro på förhand att han skulle vara den som fick Ari Skulason att linka av banan. Nu vet jag inte alls hur allvarligt det var för Skulason och blev det någon skada av det så är det naturligtvis jättetråkigt. Men jag tycker att Lundström har varit lite småsnäll ibland, så det är bra att han tar för sig.

Minus från matchen:

– Den sista tredjedelen. Visst, det här var första matchen och det är svårt att spela i arton minusgrader, men jag tycker att alldeles för många offensiva spelare agerade väldigt osäkert alldeles för ofta. När de fick bollen rättvända var det som att det först tog 2 sekunder att uppfatta det, och sedan 2 sekunder att fundera på vad man nu ska göra, i stället för att bara ta emot bollen och sätta fart direkt.

Men på det stora hela så var det en klart godkänd match, vilket även Johan Larsson intygar:
– Det är svårt på alla sätt att spela en sån här match, men jag tycker att vi presterade bra. Backlinjen har man ju inte sett tidigare, men det känns som att det verkligen är något att bygga vidare på, sa han.

Det var allt jag hade från dagen.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.