Det kanske blir Umedalen trots allt?

Danny Persson har varit rätt omtalad i år, både här i Umeå, men även i sydligare delar av landet. Har det inte varit Örebro så har det varit Landskrona eller Qviding. Men än så länge har det inte hänt något. Danny är kvar i Umeå.

Igår spelade Danny med Umedalen i matchen mot Teg som UIF vann med 4-1. En gång fick han näta..

Jag börjar få en allt mer starkare känsla att Danny kommer spela med Umedalen i sommar. Och vips skulle Umedalen därmed vara ett lag att räkna med i toppen av division två.

Dock så är saknaden av Danny stor i UFC:s startelva. I går vann laget mot Skellefteå, men spelet var näst intill värdelöst, särskilt i första halvlek. Framåt känns det uddlöst, fruktansvärt uddlöst, och det har det gjort hela försäsongen. Det är bara att hålla tummarna för att Böni ska komma igång ordentligt, för han har det i sig, det ser man. Sett till gårdagens match är det Calle Lif som kommer spela på topp bredvid Böni. Han försöker i varje fall, och får han de rätta duellerna så kan han bara peta förbi bollen och svischa förbi sin försvarare. Dessutom fick han näta. Vad gäller Robin Nilsson och Arestav finns det mycket mer att bevisa.

Bakåt känns det betydligt bättre i UFC. Man har en riktigt stark uppsättning där man har fem BRA mittbackar att tillgå. Räknar med Joel Burström där som dock förhoppningsvis kommer lira till höger för det mesta, men han gör det bra som mittback också. Marko Mihajlovic åkte på en utvisning direkt i går efter två gula. Känns som att han får lugna sig lite med sin aggresivitet, annars gillar jag hans spelstil. Erik Löfgren känns också riktigt stabil. Han har ett lugn med bollen vid fötterna också, något som inte direkt har varit kännetecknat för UFC:s mittbackar de senaste åren.

Mittfältet kommer att bli bättre, det är jag säker på. Ali Jasim har mycket boll i sig, men det känns mer som en kantspelare. När Sennström och Chennoufi är tillbaka blir mittfältet äckligt stabilt.

UIK lirade också igår. 2-1 mot Sunnanå. Jag hann bara se 5-10 minuter från start och kan därför inte ge någon direkt analys. Men en vinst är alltid en vinst, även om det på papperet gärna fått bli några fler mål från UIK:s sida. Sunnanå är ju trots allt ett division ett-lag numera. Viktigt att Jakobsson får sätta två baljor och det lär ju lossna även för övriga forwards!