Division tre sparkar i gång i veckan

Yes, snart är alla förbundsserier i gång och då kan man verkligen säga att säsongen 2011 har tagit fart.

När det gäller division tre har södra Västerbotten fem lag representerade. Det är Betsele i norra trean och IFK Umeå, Sandvik, Teg och Robertsfors i den mellersta trean.

Betsele har ett intressant lag på gång och inte minst ex-UFC:aren Rikard Eriksson kommer leverera på hög nivå även i division tre. Jag tror personligen att Betsele kommer hålla sig kvar, just på grund av de spetsar man förfogar över.

Tråkigt dock för Betsele är att laget tvingas åka en bit till varje bortamatch och missar alla länsderbyn som kommer spelas i mellersta trean. Så här tippar jag den serien:

1. Friska Viljor
Frisk satsning och 30/33 poäng på de 11 sista matcherna under hösten talar sitt språk. Friska Viljor är i högsta grad storfavoriter till att vinna den mellersta trean.

2. Tegs SK
Jag tror på Teg. Många spelare har varit med under flertalet säsonger vilket utgör en tung stomme i laget. Johan Örnfjäll har gjort 9(!) mål på 7 matcher under försäsongen. Andraplatsen skulle innebära ett kval där det kan gå hur som helst.

3. IFK Sundsvall
Helt omotiverat tippar jag IFK Sundsvall som trea. Varför? Det är ett lag som alltid pendlar mellan tvåan och trean och det lär väl även vara så i fortsättningen.

4. Robertsfors
Jag tror att det kan bli tuffare för Robertsfors än vad de själva tror. I själva verket skulle jag hemskt gärna se att Robertsfors åter tog steget till division två, för det är där de hör hemma. Men jag vet inte om laget har den kapaciteten i år. Jag blir gärna motbevisad.

5. Stugun
Enligt en Östersundskollega är detta ett lag att räkna med även i år. Fjolårssexan Stugun är ett klassiskt byalag som har kontinuitet i truppen. Övre halvan för Stugun.

6. IFK Umeå
Bättre än i fjol utan tvekan. IFK är ett ungt lag. De som var 18 år i fjol är nu 19 och bör ha klivit fram några steg. Ett lag som kommer kunna slå alla lag.

7. IFK Östersund
Tveksamt spelarmaterial enligt samma Östersundskollega. Ett mittenlag.

8. Frösö IF
Fjolårstrean har tappat Patrik Lindgren som gjorde 19 mål i fjol. Han spelar numera i ÖFK. 19 mål är många mål, hittar de någon ny riktig skyttekung? Det kan gå hur som helst för Frösö.

9. Kubikenborg
Ett Sundsvallslag som är svåra att hålla koll på. Magkänslan säger nedre halvan.

10. Sandviks IK
Alla tippar att Sandvik kommer spela i division fyra nästa år. Jag tror att det kommer avgöras efter kval. Jamal Neptune är en ruggigt spännande kille som gjorde 7 mål på 8 matcher i division 4 förra året. Joakim Lindberg lär sätta några pytsar även i år. Det blir en kamp för Sandvik som har allt att vinna.

11. Alsens IF
Vann division 4 i fjol utan att förlora en match, men ska enligt redan nämnda Östersundskollega vara riktigt dåliga i division tre-mått. Det blir ett hastigt farväl med andra ord?

12. Salsåker-Ullånger IF
Känns inte särskilt starka. Byebye.

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Björn Israelsson

    Trodde dock att Malå ligger i Västerbotten? För visst spelar dom i 3.an i år? Pinsamt att missa dom.

  2. Björn Israelsson

    Inte riktigt tycker jag Häggan!
    Emanuel var ju tvungen att ändra i sitt inlägg och skriva in södra Västerbotten istället för bara Västerbotten! Så undrar vem som blev PWND?
    Men köper att det är utanför VK´s område.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.