Storslaget – Mariehem

Mariehem imponerade riktigt ordentligt i dag. Det finns sjuk stor potential i det laget. Det här Umeå Norra-konceptet är hittills helt lysande och förhoppningsvis fortsätter det så.

Man ska dock inte dra för stora växlar av en match. Men jag har hela tiden sett Mariehem som ett topplag. I dag fick vi ett kvitto på att Mariehem kan matcha lag som Skellefteå, som i sin tur inte på något vis gjorde en katastrofal match.

Det är riktigt kul att se ett lag som vågar spela fotboll, även om det kan bli lite väl omständigt och "duttigt" på små ytor emellan åt. Det får man helt enkelt köpa, för det är fantastiskt roligt att se på, samtidigt som det är utvecklande för spelarna, att spela på det sätt som Mariehem gjorde i dag.

Tänk också på att spelare som Jonatan Lundberg, Niklas Wiberg, Johnny Rachid, Linus Arnö med flera, inte spelade i dag. Det finns väldigt många individuella talanger i laget som uppenbarligen också har stor potential som lag.

Det var drygt 200 pers på Gammliavallen i dag och såg matchen. Troligtvis skulle man kunna bräcka 1000-sträcket om fler visste om vilket trevligt spel Mariehem spelar.

¤¤¤

Umedalen förlorade med 0-2 mot Östersund. Ett ganska väntat resultat med tanke på att bland andra Henrik Folkesson och Gustaf Persson, vilka annars är givna i startelvan, inte var med. Bara att trumma vidare.

¤¤¤

Umeå Södra fick också däng, tack vare att man gjorde en blek insats i första halvlek. Lite trist så klart, men man lär sig alltid av sina misstag. Två mål av Erika Blomstrand.

¤¤¤

Både UIK och UFC spelar i morgon tisdag. UIK går att skåda på tv medan UFC spelar live på Gammlia. Går ingen nöd på Umeåpubliken under tisdagskvällen med andra ord.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.