Sammanfattning från helgen

Har själv inte sett så många matcher under helgen, men sammanfattar här vad jag har hört av kollegorna om helgens matcher.

Umeå IK – Kif Örebro 0-1

Enligt alla ska UIK har varit det klart bättre laget och siffror som 3-0 hade speglat matchen bättre. Men det är målen som räknas och den här gången lyckades inte UIK få in en boll, trots flertalet riktigt bra målchanser. Laget har nu tagit 9/12 möjliga poäng vilket inte är fy skam, men visst känns det ändå riktigt onödigt?

Umeå Södra – IFK Gävle 3-2

Säsongens första seger för Umeå Södra, men den var allt annat än given. Laget hade 2-0, men tappade det till 2-2 när bara några minuter återstod av matchen. Efter ett antal missade chanser i halvlek numero två lyckades Södra dock avgöra, detta efter att Erika Blomstrand kommit lös och kunnat sätta bollen i nätet. Givetvis skönt för Södra med tre poäng, men nog hade man hoppats på ett lite mer klarare besked mot IFK Gävle som trots allt var inställda på spel i division två bara för en månad sedan.

Vasalund – Umeå FC 1-2

Vasalund sände matchen med halvtaskig bild och en lika halvtaskig kommentator. Jag tittade lite bitvis på den här matchen och UFC spelade jämnt mot Vasalund. Det var väldigt mycket ställningskrig matchen igenom, men Hampus Wallgren lyckades panga in en frispark på övertid. Riktigt viktigt för UFC som nu ligger tvåa (ett mål sämre i målskillnad) efter nykomlingarna Karlstads BK som verkar riktigt heta. Forward hemma nästa match blir väldigt intressant. Vinst där skulle betyda otroligt mycket.

Umedalen – Anundsjö 5-2

Här var jag på plats faktiskt. Anundsjö såg riktigt bleka ut, med ett försvarsspel jämförbart med Schalke 04 i matchen mot Manchester United i tisdags. Skillnaden var att Schalke hade Manuel Neuer i mål, medan Anundsjö hade den inte riktigt lika bra målvakten, Dejan Dimoski, som burväktare.

4-0 stod det i halvtid, ett resultat klart i underkant. Gustaf Persson hade två solklara målchanser, som han dock inte lyckades förvalta. Till slut blev det 5-2. Trots att Anundsjö spelade med tio man i den andra halvleken hade Umedalen inte alls något intresse av att spela klart matchen. De flesta hade nog tankarna på valborgskvällen för det blev riktigt dålig fotboll i den andra halvleken.

Junsele – Mariehem 0-6

"Junsele ställer upp med tio man mot mariehem och tränaren i backlinjen. vem i mariehem tar chansen och säkrar skytteligan". Så löd ett sms jag fick från en jämtlandskollega inför matchen mellan Junsele och Mariehem. Nog visste jag att de inte hade fått klartecken att spela med sina sju importer, men att man har en seniortrupp på under 20 man är ju katastrofalt. Nu är väl inte spelarresurserna i Junsele de bästa med tanke på ortens storlek, men nog måste det finnas mer än 20 spelare (inklusive importer) att tillgå?

6-0 i Mariehems favör känns ju aningen snålt, tvåsiffrigt känns det som att man borde ha klarat av. Men visst, om Junsele ställer in tio man i straffområdet kanske det blir tufft ändå, det var så Mariehem beskrev det för oss i varje fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.