Barcelona är skyhöga favoriter

Jag håller på Manchester United i kvällens Champions League-final. Jag är inbiten United-supporter och har varit det sedan jag gick i förskolan. Det förändrar dock inte att jag ser Barcelona som solklara favoriter i kvällens match.

Barcelona har verkligen ett komplett lag. Otroligt skickliga mittfältare, giftiga anfallare och en rejäl defensiv. Visst, de har förlorat några mindre viktiga matcher under säsongen och det är väl egentligen bara nederlaget i Copa del Rey-finalen som gnager i föreningen. Annars har man varit ganska överlägsna även i år i serien och man har gjort vad som krävts i Champions League-spelet hittills.

Kvällens final kan bli en repris av det som hände 2009 när Barcelona, enkelt, vann med 2-0 mot Man Utd i finalen. Barcelona har långt ifrån blivit sämre sen dess, snarare bara bättre. Laget är dominerande i världsfotbollen och det är nog de flesta överens om. Men det finns vissa punkter som kan få Barcelona på fall. Vi minns Inters taktiska drag i fjol och laget slog ju faktiskt ut Barcelona tack vare en taktisk vinst. Det blir intressant att se i kväll vad "Pep" Guardiola kör för strategi, lyckas han med taktiken kommer Barcelona också att vinna.

Min personliga åsikt är att om något lag ska besegra Barcelona i en sån här match så är det just Manchester United. Jag har bollat idén med ett antal personer och har fått medhåll av de flesta. Det kan låta blåögt och är förmodligen också det, men det går inte att komma ifrån vilket geni Sir Alex Ferguson är. Han har något sjuk förmåga som gör att alla spelare fungerar som en enhet, laget är ett. Det är just det som också kan besegra Barcelona, en lagmaskin som stänger igen defensiven och kontrar med snabba, aviga forwards som Wayne Rooney och Chicharito.

Ska jag vara helt ärlig så tror jag ändå inte att United besegrar "Barca". Barcelona är för överlägsna i dagens fotboll.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Kristoffer Grundström

    Inte om man är inbiten. Fråga en Skellefteå AIK-anhängare när de möter oss. Hur många av alla du frågar säger att motståndarna garanterat vinner matchen? En match börjar ju med 0-0 så vitt jag vet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.