Det håller inte – UFC

Nej, tyvärr gjorde det inte det i dag. 0-3 hemma mot en toppkonkurrent håller inte ifall man har ambitioner att kliva upp ett steg i seriesystemet.

Det är väldigt lätt för oss vid sidan om att sitta och klaga i motgång, eller för den delen också hylla när laget är i medgång. I dag hade vissa valt att ta fram hårtorken.

Först och främst: trots att Väsby har en snittålder på typ 19 år så spelar laget en väldigt fin fotboll. Det är inga tvivel om att ett flertal av dessa spelare någon gång i framtiden kliver upp i Väsbys samarbetsklubb AIK i allsvenskan, eller något annat allsvenskt lag. 

Jag var på plats i Upplands-Väsby i våras när lagen möttes. Även då gjorde Väsby ett tidigt mål och var tunga inledningsvis, men deras målskörd stoppades där. I stället var det UFC som gjorde matchens andra mål genom Böni och så matchen slutade 1-1. Men Väsby var bra i den matchen, och deras unga trupp har bevisligen utvecklats än mer under sommaren.

I dag var UFC stundtals väldigt passivt. Eller passivt och passivt.. Det kändes nästan som att många spelare inte riktigt visste vad de skulle göra i alldeles för många situationer, både offensivt och defensivt. Och rädslan för att förlora var klart överlägsen viljan att vinna. 

Då blir det så här. Och frågan nu är vad UFC ska göra för att vända på den negativa trenden? För än är det inte kört. Serien är långt ifrån färdigspelad. Och det räcker faktiskt med en andraplats för att få kvala till superettan.

Men bättre än mot Väsby måste man prestera, annars blir det inte alls roligt resterande delen av hösten.

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Sader Daher

    Den tydligaste skillnaden i dagens match var kvalitén på spelarna. UFC ägde mycket boll och skapade otroligt mycket mer framåt än vad Väsby gjorde, men många Väsby-spelare är bättre fotbollsspelare och har det lilla extra som krävs för att spela i SE eller AS med AIK. Det saknar jag hos UFC, det har ett helt ok kollektiv och duktiga spelare, men tyvärr, jag tror inte det håller för en högre serie. Som gnagarna känns dock många Väsby-spelare intressanta för framtiden. Jag hoppas att Väsby går upp och att UFC får kvala mot Bajen och skicka ner dem i div 1.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.