En poäng kunde ha varit tre..

…fast samtidigt kunde det också ha slutat med noll poäng för Umeå IK i matchen mot Linköping.

Jag vet inte om det var för att jag hade ena ögat på en stream på TV-pucksfinalen, men första halvleken mellan UIK och Linköping är ingen halvlek som kommer hänga kvar på mitt minne särskilt länge. 

UIK var väl det bättre laget, men trots att man skapade lägen så fick man aldrig den där känslan att "nu kommer den sitta". Eller ja, kanske möjligtvis den där gången som Ramona Bachmann slog ett perfekt inlägg som Hanna Pettersson missbedömde helt, eller när samma Pettersson faktiskt rundade Sofia Lundgren i Linköpings mål, men kom ur läge och så rann det ut i sanden.

Nej, matchbilden blev helt annars i den andra halvleken, inte minst efter Linköpings 1-0-mål. Då öste UIK på och det kändes verkligen bara som att det var en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma, och visst kom den också. Ogonna Chukwudi var sist på bollen i en så kallad tilltrasslad situation, och bollen gick i mål.

Den återstående kvarten var med milda ord sagt händelserik. Matchen kunde verkligen ha slutat hur som helst och båda lagen hade så sent som på övertid varsitt gyllene läge att skjuta sitt lag till segern, men det blev inga fler mål i matchen.

Kastar man ett öga på tabellen så ser det väl kanske inte så roligt ut. UIK har halkat ned till fjärdeplatsen då Kopparberg/Göteborg har gått om. Men det är bara två poäng upp till Tyresö som ligger på Champions League-plats, vilket jag tror är det UIK siktar på nu.

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Sader Daher

    Tycker nog att UIK började andra halvlek riktigt bra, men efter deras 1-0 så gick luften ur helt. Det såg snarare ut att komma ett 2-0 mål än att UIK skulle kvittera, men sen får de sex hörnor på fem minuter och tillslut sitter en. Därefter skapades nästan de bästa chanserna åt båda hållen. Jäkligt surt att den inte sitter där i sista minuten..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.