Kusligt bra fart på träningen

Tre poäng är allt som fattas för att Umeå FC nästa år ska vara i superettan.

Visst, det har hänt förr, att lag vikt ner sig och givna segrar förbytts till förluster men jag måste säga att  jag är optimistisk efter att ha sett UFC träna  under torsdagen.

Det var småkallt på Gammlia men inte en enda av spelarna verkade bry sig. Alla var där och heltända, alla ville visa att just han är redo för spel på söndag om de skulle bli uttagna.

Det var väl egentligen bara Simon Mårtensson som inte med kroppsspråket uttryckte att han ville spela.

Men i Simons fall räcker det med att han var där och faktiskt också tränade lite med fotbollsskor på fötterna för att visa att också han ville bidra.

Att det lyser i ögonen på Marko Mihajlovic under varje träning är inget nytt. Skillnaden är att under den här träningen hade alla den där glöden i ögonen.

Mattisen Ruarid Watt,  fystränaren Malin Skog, naprapaten Andreas Larsson och en del andra ledare som är nära eller en längre bit från laget strålade av tillit och förhoppningar.

Det måste helt enkelt bli hemmaseger på söndag.

Det trodde jag förvisso inför  den där olycksaliga matchen mot Ljungskile en iskall höstsöndag 1996 också.

Den gången var det några av spelarna som inte tog jobbet fullt ut.

Det får inte hända nu, det måste bara bli seger. Oavsett om det blir snö eller inte. Tanken på superettan till vååren kommer ändå att sprida värme nog för att hindra att även de utrustade med mindre underhudsfett än jag kan njuta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.