UFC ska etablera sig

Snackade med Umeå FC:s ordförande Torbjörn Bergmark efter gårdagens styrelsemöte och det känns verkligen som att klubben har respekt för Superettan denna gång.

 – Vi måste stärka ekonomin och organisationen. Vi har haft en budget på 5,5 miljoner i år och vi klarar oss inte med det i Superettan. Vi ska inte bara klara oss kvar utan vi ska etablera oss också, säger han.

Man har jämfört sin egen budget med årets Superettanlag och konstaterat att man inte ens kommer upp till hälften av vad de har. Redan i dagarna inleds därför träffar med  företag och förhoppningarna är goda.

– Vi ska kolla vilka möjligheter som finns. Jag tror att förutsättningarna är goda för Umeå är en fotbollsstad. Det visade de dryga 6000 på matchen i söndags, säger Bergmark

Det spekuleras en del i att man kommer att träffa "Lövensponsorn" Balticgruppen och även om de inte namnges rakt ut så lär så vara fallet.

– Vi kommer att prata med alla lokala företag och kolla om de vill vara med. Sedan kan det även finnas de som är intresserade från andra städer i norra norrland. Nu blir vi ju mer en representat för norr, säger Bergmark.

Vad gäller truppen inleds även där arbetet under veckan, och klart är att man vill behålla så många som möjligt.

– Vi är oerhört nöjda med vad man presterat och vi har haft både den bäst och bredaste truppen i serien. Sedan behöver vi hitta spetskompetens om den inte finns lokalt. Precis som vi gjorde med Sudar, avslutar Bergmark.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.