Fransson som ersättare till Pettersson?

Hanna Pettersson var inte nöjd med UIK:s kontraktsförslag och lämnade klubben för Piteå. I mitt tycke inte något jättetapp. Hon går defenitivt att ersätta och tidigare nämnde Jenny Hjohlman skulle knappast vara sämmre.

Den kan annars konstateras att det ser aningen tunt ut framåt i UIK. Bachmann tvekar, Jakobsson är i Ryssland, Pettersson hamnar i Piteå och Norbrandt funderar enligt uppgift på att lägga av. Kvar finns då nån mittfältare som möjligvis kan användas som forward, men klart är att kvalitet måste in där uppe. Jag är tämligen säker på att laget var en bra forward i från ett SM-guld i år och det är verkligen en position som måste förstärkas snarast. Minst en bra forward måste in + kompliment.

Umeåtjejen Linda Fransson är intressant för klubbar som Piteå, Jitex och Örebro, vann skytteligan i norrettan på 23 mål, är ung och dessutom en lokal Umeåtjej. Trots detta har UIK inte hört något. Jag misstänker att klubben föredrar en mer spelande forward i stället för den vindsnabbe Fransson. Jag tror dock inte att hon är sämmre än Pettersson på den biten. Pratade med henne och jag tror inte att hon skulle fundera länge innan hon skrev på för UIK. Fick liksom känslan av att hon hade hoppats på att de skulle höra av sig i år och att hon nästan var lite besviken att de inte gjort det.

Fick jag leka sportchef i UIK så skulle jag definitivt slå en pling. Snabb och kraftfull (bra inhoppare) till ett förmodat bra pris.

Norrettans skytteliga, topp 3:

Linda Fransson Sunnanå SK 23  
Perpetua Nkwocha Sunnanå SK 22  
Jenny Hjohlman Sundsvalls DFF 19

Kollade även med (Kung) Erik Lundströms rådgivare, och för tillfället finns inget konkret intresse utifrån. Skönt tycker vi om det och ber Bäckström öppna börsen snarast!!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.