Gulddrömmen försvann just

Med Allsvenskan bästa, Ramona Bachmann, i laget hade Umeå IK absolut varit en av de hetaste guldkandidaterna. Nu känns det plötsligt som att laget faller tillbaka väldigt många hack. Under en lång tid i fjol bar Jakobsson och Bachmann laget. När Jakobsson försvann bar Bachmann laget själv, och nu förstår jag inte riktigt vem som ska bära laget. Dagens trupp, med eller utan Hjohlman, är definitivt inte en sådan för en topp fyra placering i Allsvenskan. Och då ska ju dessutom Ramona skriva på för en annan, förmodligen Allsvensk, klubb.
Tråkig är bara förnamnet och frågan är nu hur man i ledningen ska agera. I mitt tycke krävs två riktigt bra spelare (typ Manon Melis-klass) för att ersätta. En tredje klassvärvning kan vara på sin plats om man verkligen siktar mot toppen. Det lär inte vara genomförbart och nu känns det som att klubben backar till 2010 års sportsliga kapacitet.

 

Ps. UIK:s underhållningsvärde sjönk även det med ungefär 90 procent i och med beskedet. Ramona  var värd halva entréavgiften..

Uppdatering:

LdB  Malmö har kallat till presskonferens under tisdagen för att presentera ”starka nyförvärv”. Spelarna beskrivs som ”världsspelare” och frågan är väl bara vem den andra är…

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Jonas

    Trist besked!

    …undrar också hur underhållningsvärdet kan sjunka med 90 %, medan Ramona var värd halva entréavgiften? 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.