Ny talang i UIK – Sikström i Södra

Annina Wede heter alltså UIK:s senaste tillskott. Även om jag kanske hade hoppats på något ännu lite mer namnkunnigt så är talanger alltid kul. 18-åringen har jagats av Sunnanå och Piteå vilket så klart tyder på fotbollskunnande.

Under fjolåret gjorde hon 14 av Alviks 28 mål vilket rent procentuellt imponerar. Årets säsong var hennes tredje i Alviks A-lag.

– 2009 när UIK var nära att vinna Allsvenskan, men kom tvåa, hade laget fyra spelare på bänken som kanske inte var så märkvärdiga då. Nu spelar tre av dom i landslaget, säger tränare Joakim Blomqvist och syftar på Konradsson, Berglund och Jakobsson.

Även Umeå södra fortsätter att förstärka sin trupp. Nu är målsprutan Marielle Sikström klar för den kommande säsongen. Ett klart spännande förvärv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.