Han har bestämt sig

Mikael Lustig har bestämt sig för den skotska storklubben Celtic. För mig förknippas klubben givetvis främst med en viss Henrik Larsson och dennes stortid. Då var klubben ett fruktat namn på den europeiska kartan och så är väl inte riktigt statusen i dagsläget.

I klubben blir han nu lagkamrat med lansdslagspolaren Daniel Majstorovic, och i övrigt utmärker sig även namn som Mohammed Bangura och Georgios Samaras.

Vad säger vi om valet då?
Självklart kommer han till en storklubb och visst lär han göra sig en rejäl hacka över 3,5 år. Stämmer intresset från Barcelona-klubben Espanol så hade dock jag föredragit den spanska ligan framför den skottska. Tyvärr känns Skottland inte alls som vad det var för några år sedan samtidigt som det stora flertalet av lagen är högst mediokra. Malmö FF slog ju faktist ut ligans bästa lag i fjol, Galsgow Rangers, i CL-kvalet..

Derbyt mot Glaskow Rangers är dock långt i från mediokert rent stämningsmässigt, och funderar du på att se valfri Celtic-match så är det verkligen inget att fundera på.

Ligatoppen just nu (matcher + poäng)

Rangers       15       39
Celtic          14        29
Motherwell   15        29

Publiksnitt på Celtics hemmamatcher: 49 423

Skytteligaledare: Steven Naismith (9)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.