”Banguras” i UFC?!

Umeå FC har alltså inlett ett sammarbete med Patrik "Bangura-agenten" Mörk och redan nu till månadsskiftet anländer två afrikaner (den tredje kommer senare), samtliga under 20 år. Det låter onekligen hur spännande som helts och det kan såklart bli hur bra som helst. Men det är såklart även hur osäkert som helst.

Vad jag förstår håller främst högerbacken riktigt hög nivå, och de andra hög nivå. Spontant känns högerbackspositionen redan riktigt bra, och visst hade den riktiga tiopoängaren gärna fått vara forward. Men man kan inte få allt och kanske var detta vad som erbjöds just i år.
Överenskommelsen med Mörk och FC Kallon rent ekonomiskt skall vara den att UFC får 10 procent vid en eventuell vidareförsäljning samtidigt som det i princip inte kostar något att ta hit spelarna (Typ de tre afrikaner till kostnaden av en svenska superettanspelare har jag hört).

Billigt, spännande och en chansning, men precis vad jag hoppades på. Det lär krävas några lyckade chansningar för att UFC ska kunna etablera sig ordentligt i Superetttan 2012. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.