Helgsummering : UIK – UFC

Var igår på ett sådär lagom kall T3 Arena och gjorde nog fel som inte valde solsidan. 

Om matchen kan sägas att UIK fick med sig ett perfekt resultat (4-1), men att spelet var långt ifrån prefekt. Enligt mig var Vittsjö spelmässigt bättre, även om UIK hade klassen sista tredjedelen.
Vad saknades då? Ja, vad saknades inte? Inför matchen såg jag fram emot att få se UIK trilla runt med ett fint passningsspel, men det var framförallt felpassningarna som gjorde sig påminda. På planen knappt någon av spelarna fin form, utöver Tuija Hyryynen som var magisk på sina fasta situationer. Två frisparkar av hög internationell klass banade väg för denna seger och förhoppningsvis får vi se mer av den dolda talangen.

Klart står dock att laget måste upp en hel del för att få med sig resultat framöver. Många av spelarna såg inte riktigt ut att vara inne i matchtempot, och kanske var denna match vad som behövdes efter att många gått skadade och genrepet blev inställt.
Nu väntar Örebro och även om de torskade mot Real Tyresö med 7-0 (två mål av Marta), så är jag övertygad om att den matchen blir tuffare. Vågar man gå och se Tyresö-UIK?

Spelarkritik:
Tuija Hyrrynen: Blir en viktig pusselbit med sina fasta situationer. På planen är hon hur stabil som helst och fick även vikariera som lagkapten.
Jenny Hjohlman: Nja, skullle jag säga. UIK envisades med Ogonnas kant i stora delar av matchen, och när bollen väl kom över så saknades det där sista. Kännslan var att hon mötte en snabb ytterback, men vista haqde jag hoppats  på att hon skulle skapa lite mer. Tror dock att det finns där.
Ogonna: Fick inte mycket att stämma och först i slutet när hon vågade ta för sig i fart lossnade det en aning. Jag tror att hon har det i sig, men hon måste lära sig att utnyttja farten och inte stanna upp hela tiden.
Lina Hurtig: Har en otroligt låg felprocent och spelar som om hon vore 30+. Tjänstefel att peta henne i nästa match efter det inhoppet. Spelar i landslaget (riktiga) inom två säsonger.

Avslutningsvis kom endast 502 till T3 vilket måste sägas är en katastrolfalt dålig siffra. 2276 kom i fjol. Om det beror på kalla vindar eller att påskgodiset drog mer vet jag inte men klart står att klubben borde utreda saken. Själv gissar jag att de rätt anonyma värvningarna (men färgstarka tappen med Ramona och Sofia) gjorde X antal hundra i publik-tapp.

 

Även Umeå FC spelade i helgen, och enligt rapporterna kämpade(!) man till sig en otroligt viktig poäng borta mot Falkenberg.
Falkenberg tippas av många på den övre halvan i år, och att då ta poäng borta är naturligtvis lysande! Karl-Morten, Marko och Wallerstedt fick beröm av G Johnsson på plats. Den sistnämde visade precis den rutin och det lugn som krävs på den här nivån, och han lär bli sanslöst viktig.
En perfekt start för nykomlingen som nu kan andas en hel vecka innan nästa tillställning brakar loss. I helgen var nära 3000 biljetter sålda, ska vi gissa på att resterade försvinner de kommande dagarna?!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.