Spelarbedömning: UFC-Hammarby

 

Spelarbedömning UFC-Hammarby (1 – 5):

Jonathan Johansson, 2-: Gör en kanoninsats i målet och egentligen mer än vad vi kunde ha förväntat oss. Dessvärre kommer nog alla bara att komma ihåg matchminut 52…

Mohamed Kamanor, 3: Gör mycket bra individuellt, men ibland känns vissa beslut aningen tveksamma. Besitter en oerhörd potential!

Karl-Morten Eek, 5: Superb i mittförsvaret och UFC:s kanske bästa spelare för dagen. Har varit skeptisk till norrmannen tidigare, men är omvänd. Magnifik!

Marko Mihajolvic, 2+: Gör en del bra, men hänger inte med när Castro-Tello sätter fart (vem gjorde det?).

Ali Jasim, 4: Hyffsad i första, riktigt bra i andra. Gör ytterst sällan en dålig insats, och då skall man veta att han egentligen är högerback.. 

Johan Larsson, 5-: Det mesta i offensiv UFC-väg kom från "den blonde" speed-kulan. Trodde inför säsongen att han skulle bli inhoppare, men visar med detta att han definitivt håller Superettan-måttet. Kanske mår han bra av de lite större ytor som skapas då UFC nu inte är konstat spelförande.

Erik Lundström, 3. Helt okej i både offensiven och defensiven. Klart står att vår käre Kung Erik inte kommer att få det lika enkelt i denna serie. Allt måste gå lite, lite snabbare nu.

Fredrik Wennebro, 3-: Precis som Erik helt ok. Är fortfarande kvar lite i Division 1-tempot, men då snackar vi också om en 91:a som blev ordinarie i UFC sent under fjolåret.

Adam Chennoufi 4-: Bekräftar bilden av att se väldigt vätränad ut. Det saknad det där lilla extra för att han skall rinna i genom och stå för något avgörande, men detta lovar gott.

Danny Persson 4: Två matchern och två mål. Gör mycket bra, och han har knappast gjort sitt sista mål denna säsong. Superettan-klass även om jag har svårt för de gånger han dröjer sig kvar i offside och liksom på Zlatan-vis är ur spel. 

Jonas Wallerstedt: 5-: Oerhört nyttig och gör knappt ett enda fel. Superförvärv!

Jens Sjöström, 3-: Bra defensivt, men ingen offensiv ytterback. Kan dock inte vara enkelt att komma in i andra halvlek efter den något oväntade petningen. Här finns sparkapital.  

Simon Mårtensson: Hann inte med mycket på sina få minuter.

Hampus Bohman 3+: Visar att han har mycket boll i sig. Kommer att spela en hel del denna säsong, och frågan är vem i startelvan som skall vara mest oroligt för sin plats när Bohman knackar på? 

2 kommentarer

  1. Rektorn

    Väldigt klok betygssättning. Enda invändningen jag har är på Wallerstedt och Bohman, överbetyg på båda herrarna. Wallerstedt var i vissa situationer helt suverän, men han blandade och gav otroligt mycket. I flera situationer spelar han bollen på ett tillslag helt utan adress, trots svag bevakning av Hammarby.

    Bohman ligger bakom Hammarbys ledningsmål när han tofflar bollen mot kanten och skapar omställningsmöjligheten. Han agerade i övrigt bra och visade kvalitet, men om Jonathan med alla de fina insatserna samt ett misstag (precis som Bohman) får betyget 2-, så förtjänar absolut inte Bohman 3+.

    För övrigt; fantastiskt roligt att se UFC vara spelförande och det lag som driver upp tempot.

  2. Carlos

    Ja ok betygsättning, även om Wallerstadt knappast ska ha mer än en 3a. Kantig och många chansbollar som rann iväg. Sen utan avslut vilket ALDRIG kan leda till en 5a…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.