Förstår att folk gick hem

Öster är förmodligen det bästa lag UFC mött i år. Umeå-laget kändes trots det heta i slutet av andra halvlek, men därefter var det som att man accepterade att Öster var det bättre laget. Okej att så må vara fallet, men jag förväntade mig mer av det som finns bakom pann-benet hos UFC-kämparna. Man kan tycka att det är tråkigt när publiken börjar gå hem med 20 minuter kvar, men det är också lite upp till spelarna och laget att visa varför de skall stanna. Det gjorde man inte under den andra halvleken i går.

Jag förstår vidare snacket om hedersamma förluster, men lite är det också upp till spelarna att ta sitt ansvar. Jag vet inte om en hand räcker för att räkna upp antalet enkla misstag som föranlett baklängesmål denna säsong. Jag vet heller inte hur många kvalificerade målchanser som våra anfallare bommat. De "billiga" misstagen i uppspelsfasen måste bort, målvaktsspelet måste bli stabilare, och anfallarna måste börja göra mål – annars lär skugga falla över solsidan och publiken undvika även de första 70 minuterna..

Spelarbetygen ikväll/ tidigt i morgon

2 kommentarer

  1. Stefan

    Tycker ändå inte att det finns några som helst ursäkter alls att lämna arenan innan matchen är slut, det handlar om att visa sitt stöd för laget, det är pinsamt att så många väljer att lämna arenan så tidigt – pinsamt.

  2. Markus Isacson

    Svar till Stefan (2012-05-14 18:36)
    Förstår dig, men samtidigt visade inte laget upp något som helst intresse att strida in i det sista. Kan man faktist också kräva..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.