Kim ”Simsalabim” Lundmark + UFC = ?

Ännu en gång lämnade jag T3 Arena efter att sett Mariehem vinna och Kim Lundmark gjort två mål. Nu har Lundmark mäktat med hela tio mål på åtta matcher. Han hade ett liknande facit under försäsongen och gjorde en hel del mål redan under fjolåret. 

Frågan är om det inte är dags för UFC att ringa snart?

Det hade varit ett naturligt, ett givet steg att ta om det inte vore för att skillnaderna mellan division 2 och superettan är så enorma. Men samtidigt är Lundmark den absolut bästa spelaren (åtminstone offensivt) i regionen. Ska UFC värva in någon i sommar från Norrland så måste han stå högst på listan (så vida man inte skakar fram pengar och värvar Östersunds succéspelare David Accam som dock redan har en 7-8 allsvenska lag efter sig enligt uppgifter).

Lundmark gör inte alltid de svåraste målen. Men han har en otrolig förmåga att stå på rätt plats när det väl gäller och behövs det så kan han dra en, två spelare och sedan placera in bollarna. En klassiskt skyttekung med andra ord. 

Vad tycker ni läsare? Har Kim Lundmark vad som krävs för att prestera även i superettan?

/Otterhall

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Boman

  Dock verkar det som att söderregionen börjar fått upp ögonen för vår Ola Toivonen kopia. Vasalund har fått upp ögonen och är intresserade enligt min källa.

 2. Emanuel Otterhall

  Svar till Boman (2012-06-07 08:59)
  Det låter inte alls orimligt. Finns säkert fler div 1-lag (Östersund, Luleå etc) som är intresserade också. Har ingen källa på det, men konstigt vore det annars.

 3. Niklas

  Går rykten att Kim ska ha fått ett erbjudande från Kerburan på FB bland annat. Vet inte om det stämmer men en av hans vänner önskar honom lycka till med Kerburan iaf.

 4. ivoria

  duktig kille, hyfsat ambitiös. men vad ska ufc göra med honom, sätta honom på läktaren hela hösten. har ingen egenskap som slår den givna trion trots att de inte presterat på topp och vet inte om han är nå bättre en afrikanska albert. måste höja både ambiotion och kvalite så kanske det kan bli nåt nästa år om någon faller bort. bra åsikt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.