UFC-förstärkningar?

Snackade med Örjan A under gårdagen, och han bekräftade att han och Stuart inte skulle ha något emot en eller två nya spelare till höstspurten. Om det blir något står skrivet i stjärnora, och är såklart avhängt med hur bra ekonomin går. 

Frågan är vad som behövs?? 

Med tanke på att Sudar tycks vara tillbaka så skulle då jag säga ett mittfälts-ankare samt en målspruta. Vad tycker ni?

3 kommentarer

  1. Sture

    UFC:s huvudproblem är spelartruppen och tränarkonstellationen. Man har allt sedan förra superettanperioden satsat på kvantitet i stället för kvalitet. Endast ett par nyinköpta spelare har i praktiken varit förstärkningar. För dessa misstag är i första hand ”inköparen” Håkan ansvarig men ytterst är det som vanligt styrelsen som bär ansvaret. De bör nu, i det prekära läget som UFC befinner sig i, agera snabbt, kraftfullt och om möjligt långsiktigt.

    Börja med att byta ut Håkan B. Tillsätt därefter en grupp på tre intresserade och kunniga personer som får en påse pengar och ansvaret att skaffa de förstärkningar som krävs. Deras arbetsmetoder bör vara mer öppna och långsiktiga än dem som enligt säkra uppgifter har varit vanliga vid tidigare inköp. Ta t.ex. lärdom av Varberg, en annan nykomling i superettan, som gjort betydligt mer långsiktiga och frmgångsrika inköp. Argumentet att det är svårt att rekrytera spelare till Umeå (och Norrland)håller inte längre. En stad som kommit på andra plats i omröstningen ”Sveriges bästa idrottsstad” och som därtill har ett av de största (ca 35 000 stud)och bästa universiteten i landet är konkurrenskraftigt som bostadsort för unga spelare med ambitioner.

    Detta gäller spelartruppen. Men efter säsongen bör även tränarfrågan diskuteras. En alltför engelskinfluerad tränar- och spelstil passar inte svensk fotboll och går inte hellar bra internationellt.
    Sammanfattningsvis; Styrelsen måste agera nu och våga göra något nytt. En väl fungerande klubb är ovärderlig inte bara för Umeå utan för hela norra Sverige. Minns pubilsiffrorna under UFC:s allsvenska period och UIK:s storhetstid och den stimulans detta gav till hela regionen. Sture

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.