Wallerstedt?

Jonas Wallerstedt fanns inte ens med i matchtruppen i går. Märkligt kan tyckas. Jag började direkt spinna på teorin att han inte får förlängt kontrakt och att man därför valde att spela med spelare som är med även i höst.

Frågan ställdes till tränarduon på matchens efterföljande presskonferens, men Örjan hänvisade bara till sportchef Bäckström. Bäckström i sin tur sa att inget beslut är taget i frågan och att det var tränarnas val beslut att han inte skulle vara med i matchtruppen.

Det jag kan tycka är att om inte Wallerstedt ens platsar i truppen så finns det ingen direkt anledning att ha kvar honom. Visst bidrar han med sin rutin, men i en klubb som UFC:s situation ska man inte ha spelare som kostar en massa pengar satta på läktaren på matcher. Utan några som helst källor så torde han tjäna mycket, ja kanske mest av spelarna i UFC. Skulle man inte förlänga kontraktet med honom så borde det därför finnas utrymme i pengakassan för andra nyförvärv till hösten.

Vad tror ni? Tycker ni att UFC ska behålla Wallerstedt?

Jag försökte för övrigt nå Wallerstedt för en kommentar under gårdagskvällen, utan framgång.

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. rce

    Skeppa, har inte på något sätt bidragit i spelet eller målgörandet. Och som du säger: antagligen dyraste spelaren i truppen…

  2. Leffe

    Vi kan konstatera att Wallerstedt inte blev den förstärkning vi alla som håller på UFC hoppades på. Jag tycker att värvningar av äldre f.d duktiga spelare på väg neråt i karriären, sällan blir lyckade. Ofta beror det nog på att de mentalt inte orkar moblisera vad som behövs, karnske är fotboll inte lika kul som förr.Risken är stor att de tar plats för klubbens egna talanger och gör mer skada än nytta.Troligen så sitter Wallerstedt på ett kontrakt som gäller minst hela denna säsong så UFC får nog betala även om han är utanför truppen. Mitt råd till UFC är att försöka samla pengar till en klassvärvning, om inte pengarna räcker så är det bättre att satsa pengarna på talanger på väg uppåt.

  3. Lars

    Leffe: Hans kontrakt är/var bara på fem månader. Så mycket talar för att wallerstedt lämnar .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.