UFC-elva med nytt ansikte

Umeå FC har presenterat sin startelva inför kvällen och klart står att Ibrahim Kallay får chansen för första gången i år. Det på bekostnad av Niklas Maripuu. 4-4-1-1 enligt följande:

                                Vladimir Sudar

       Ali Jasim – Karl Morten Eek – Marko Mihajlovic – Joel Burström

Erik Lundström – Ibrahim Kallay – Fredrik Wennebro – Hampus Bohman 

                             Adam Chennoufi
                              Danny Persson

Bänk: Jonathan Johansson, Seif Kadhim, Johan Larsson, Nicklas Maripuu, Timothy McNeil, Simon Mårtensson, Jens Sjöström dä, Brian Wake, Hampus Wallgren.

Analysen av det är väl att det blir kul med Kallay från start, men frågan är om inte jag hade valt Maripuu framför både Lundström och Bohman mot ett topplag. Har visserligen inte skådat lika mycket träningar/bortamatcher som Stuart-Örjan, så vi får hoppas att omdömmet är korrekt. Eventuellt skulle även en förkynling (går mycket sådant nu) kunna ligga bakom valet. 

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Sven-Eric Sjöberg

    Brommapojkarna var ett bra lag att skåda men…….
    Jag tycker inte UFC fungerade som de skulle. Hade motorn i det så viktiga mittfältet som i de tidigare matcher fungerat så vete sjutton ifall en poäng hade varit inom räckhåll. Men det var till hälften utbytt. Varför ta bort Erik Lundström där han tillsammans med Wennebro har fungerat bra?. Detta skulle jag vilja ha reda på. Ställ den frågan till ansvariga. Jag skulle vilja ha reda på hur de tänker.Tack

    De var många i UFC som till skillnad från andra tidigare matcher inte var sig lik. Danny Persson var undantagen. Mihajlovic och Eek likaså, de får godkänt. Men sen tycker jag inte någon kom upp till normal standard. Ändå förlorade de på skitmål.
    UFC är ett bra lag och brukar rulla boll bättre än andra lag. Men den här gången blev det inte så. Brommapojkarna hade många spelare av hög klass.

  2. Coachen

    Korta stunder igår såg det rätt bra ut för UFC men i det stora hela så lyste klasskillnaden igenom. Att sedan Chenouffi spelar forward och inte ytter, att E.Lundström spelar ytter och inte innermitt övergår mitt förstånd. Wennebro har definitivt gjort bättre matcher än igår och Maripuu, är han skadad eller sjuk??
    Tycker att man kan börja ifrågasätta tränarna ordentligt, det brukar ju göras när ett lag går jättetungt. Får tränarna verkligen ut allt av laget? Vet spelarna spelidén, är de trygga angående sina positioner mm? Peppar tränarna killarna från sidan av planen (ser tveksamt ut från sidan vill jag säga). Varför kommer alltid bytena så himla sent? Att vända en match på en kvart-tjugo minuter är inte det lättaste. Att inte ni media ifrågasatt tränarna mer är för mig en gåta

  3. Markus Isacson

    Svar till Coachen (2012-09-04 08:18)
    Som jag förstått det så ansåg man att spelet blivit allt för mycket i sidled med Maripuu, och det skall ha varit anledningen till petningen. Sedan är ju det centrala mittfältet väldigt trångt nu då Kallay verkligen tagit ett steg in i startelvan.
    Gällande byten så håller jag med dig. Jag hade förmodligen plockat av Bohman i paus och givit Larsson chansen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.