Tragiskt – men ersättare finns!

Jag tror att vi alla hade det på känn, men nu är det alltså också klarlagt – korsbandet är av. Framförallt är det så klart trist för hela Umeås kanske professionellaste idrottsman som drömt om spel med UFC i Superettan. Nu fick han chansen att försöka leda "sitt UFC" till ett nytt kontrakt, men tvingas alltså se slutet på thrillern från läktaren. Givetvis ett oerhört tapp för laget som främst blir utan en ledare – både i avgörande matcher och på träning. Jag tror alla såg att laget vek ned sig efter Eriks uttåg mot BP, och nu gäller det verkligen att någon annan kliver fram och leder laget.
Om man i all UFC-olycka ändå vill försöka se något positivt, så går det faktist. Visst förlorar UFC en nyckelspelare, men samtidigt har Kallay plötsligt vuxit ut och blivit en helt ny spelare. Det är heller ingen överdrift om man påstår att det centrala mittfältet, trots Eriks skada, därför fortsatt är den klart starkaste lagdelen i 2012 års upplaga av Umeå FC. Maripuu, Wennebro, Kallay är spelare som defenitivt klarar av att täcka upp för Erik spelmässigt – nu är det upp till dem.

Slutligen hoppas jag nu att hela laget växer en nivå och ger "Kung" Erik Lundström den bästa tröst han kan få – spel i Superettan 2013!

En kommentar

  1. Sven-Eric

    Tack Marcus Isacson för din fina kommentar i eländet. Jag håller med dig och hoppas att din hypotes slår in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.