Förändringarnas vindar blåser över UFC

Först Bäckström och nu Gibson – förändringarnas vindar blåser över degraderade Umeå FC. Beslutet att inte förlänga Stuart Gibsons tränar-kontrakt med klubben kommer inte som något direkt överraskning, men som jag förstår det så blir han inte kvar i klubben i huvud taget. Något som överraskar mer.
Det har spekulerats under en längre tid att delar av spelartruppen inte är specielt nöjd med främst Stuarts prestationer som tränare och kanske tar klubben det här beslutet med förhoppningen att man då skall kunna behålla en större del av den nuvarande truppen. Givetvis spekulationer, men efter några år vid tränar-rodret så brukar fotbollsspelare vilja höra en ny röst.
Nu vet jag fortfarande långt i från samtliga detaljer, men det verkar inte heller som att han blir kvar i klubben med någon annan uppgift. Jag tror att Stuart hade kunnat vara väldigt användbar främst på ungdomssidan då det ju är där han har sina meriter från tiden i England. Kanske var han inte intresserad av en sådan roll, eller kanske fanns inte de pengarna i klubben – framtiden lär utvisa.

Gibsons meritlista från Umeå FC innehåller två svaga säsonger samt en strålande som förgylldes med ett avancemang i seriesystemet. Den säsongen kan ingen ta i från honom och den tackar hela fotbolls-Umeå för, men nu är det dags att lämna vidare.

Om Örjan blir kvar står skrivet i stjärnorna, men det tror jag. Om klubben plockar in dennes gamle vapendragar Stephan Kullberg står också skrivet i stjärnor, men jag håller det knappast som någon omöjlighet.

Förändringarnas vindar blåser över Umeå FC – och jag tror att tiden är rätt nu!

7 kommentarer

  1. trött

    Örjan hahaha och gamla avdankade partners… Ja då kanske Umeå FC blir ett div 2 lag, eller för att han nån chans, ta in Steve Galloway och ge han FULL FRIHET! Örjan är för DÅRLIG helt enkelt, och om han tar över sänder det tydliga signaler. Vi kommer husera som bäst i div 1.
    Sjukt när hela stan står bakom Umeå FC..

    men Örjan kan ej leda oss till framgångar , han är gamla sportchefens barnvakt och borde gå av.

    UMEÅ ORO!

  2. fredda

    Se till och VÄRVA in ANTHONY ALLISON från HFF Ring sportchefen i Härnösands FF dom släpper nog honom till Umeå FC gratis.
    Eller nåt sorts lån/byte.
    Få in en driftig sportchef, ej som Bäckis sömnpåse!

  3. mats

    Vilken förändring?? Att Bäckis ej vågar ta sitt ansvar oh ska gömma sig i bakgrunden med hans pajas ideer? Och att Stuart får ta smällen och Örjan får fortsätta mesa? Nej du, planen är enkel…
    Stuart får ta smällen och vänskapen stärks i toppen, Örjan blir kvar som huvudtränare, (PUSST div 1 lag som bäst) Och Bäckis fortsätter sina värvningar som har vart värdelösa. Stuart försökte värva Sam Johnson och då fanns finansiärer som stod för halva kostanden då sa Bäckis vi har en stark trupp och nej till Stuart, samt 6 andra spelare….
    Kanske dags hitta bättre styrelse innan det havererar totalt!
    UT med Bäckis och Örjan och låt styrelsen ta in KUNNIGT folk!

    annars blir vi hack kycklingarna i div 1 nästa säsong!
    Lägg ner svågerpolitik!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.