UFC:s ekonomi i siffror de senaste åren

Umeå FC har nu alltså ett eget positivt kapital för första gången sedan tidigt 90-tal, och konstateras kan att klubben gått plus de senaste tre åren. Klubbens omsättning ser ut enligt följande de senaste åren(vinst/förlust inom parantes):

09: 3,4 miljoner (-218 000)
10: 3,6 miljoner (11 000)
11: 4,5 miljoner (238 000)
12: 12,1 miljoner (306 000)

Anslagen budget för 2013:
7,4 miljoner (Vinst 0 kr)

Inget snack om att siffrorna ser bra ut de senaste åren. Noteras kan också att det är en ofantlig skillnad i omsättning mellan Superettan och Division 1. Mycket beror på de bidrag som klubben får av SEF i den högre serien. Klubben har dock satt en relativt "vågad" budget för 2013 med Div 1-mått mätt. Närmare 3 miljoner större än 2011. 1,5 miljoner kostar/drar juniorverksamheten in, vilket förklarar en del. De längre skrivna sponsorkontrakten förklarar också varför man tror sig klara av kostnade på 7,4 miljoner. Bergmark förklarade att man hoppas ha dragit in hela 85% av de sponsorintäkter som krävs redan nu till månadsskiftet.

Angående årets lagda budget kan det sägas att 2 miljoner går till kostnader för arbetskraft (spelare och ledare), samt att 1,2 miljoner går till kanslipersonalen. Ytterligare ungefär en miljon tillkommer i sociala avgifter.
 

2 kommentarer

  1. Nyfiken SEF

    Bra med positiva siffror. Anders Svensson har gjort ett kanonjobb.
    Det verkar som om Micael Ek fått sparken, både från kansliet(ungdomsansvarig)och från styrelsen. Varför då?

  2. Markus Isacson

    Svar till Nyfiken SEF (2013-03-20 09:10)
    Det kallas ju inte sparken utåt, utan nedskärningar. Sägs att det gjorts uttalanden i negativ riktning mot fel efterxxxn….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.