Träningsspel för Umeå-klubbarna (skadeläget)

 Umeå FC möter på söndag Erik Lövgrens Selånger. Laget saknar (som vanligt) Erik Lundström, Danny Persson, Johan Larsson och Simon Mårtensson. Danny väntas åter träna med laget till veckan.
Från start väntas laget spela med både Lamin Sillah och Anthony Allison. Besnik Curri skall ju muntligt vara helt klar, även om några officiella utlåtanden inte gjorts i ärendet.

Umeå IK lirar redan i kväll, och därpå också dubbla matcher i  helgen. Alla matcher är en del av Norrporten cup. På lördag väntar rumänska Cluj, samt på söndag Mid Sweden United (talangkombination från Västernorrland och Ångermanland)

Träningsmatch-obesegrade UIK fokuserar i helgen på sitt försvarsspel, och Jocke säger följande till klubbens hemsida.

– Det ska bli riktigt roligt att åka ner till Sundsvall. Det vi kommer rikta allra mest fokus på under helgen är vårt försvarsspel. Jag tycker vi under de träningsmatcher som varit visat att vi kan spela ett aggressivt och högt försvarsspel. I Sundsvall vill vi också se att vi behärskar ett lägre och mer kompakt försvarsspel, konstaterar Blomqvist som tillsammans med Jens Sjöström basar för laget i helgen.

Vad gäller skador så är Linda Molin, Linnea Ågren och Caroline Jönsson frånvarande. Jocke till klubbens hemsida:

– När det gäller Caroline och Linnea så räknar vi med att de ska vara redo för spel inom cirka 1-2 veckor. Linda har ganska nyligt fått börja träna lite med boll efter sin korsbandsskada och har ett tag kvar.

Efter helgen återstår dubbla träningsmatcher för UIK (1:a och 4:e april). Där efter väntar en rätt hyfsad (!) premiär borta mot Tyresö.

Till sist kan vi notera att Katrin Jonsdottir nu flyttat till Umeå och lirar med laget påp heltid.

3 kommentarer

 1. DreamP

  Hur ska man tolka att Sillah spelar, är han aktuell för UFC? Enligt tidigare uppgifter var han inte det. Kamanor nämner du inte, är han borta ur diskussionen?

 2. TT

  Jag tycker det är dags att döpa om den hör bloggen till Elitfotboll eller liknande eftersom allt handlar om UFC och UIK. Det är inget fel i och för sig men det finns många andra lag i Västerbotten som det också skulle vara kul att få information om nu när serieprimiären börjar närma sig. Gör som på hockeysidan, olika bloggar för olika nivåer. En blogg för UFC och UIK och en blogg för övriga lag.

 3. os

  håller med TT, du/ni skriver endast om UFC o UIK. tycker ni får tänka efter lite om den verkligen kan hetta fotbollsbloggen då det inte skrivs mycket annat.

  varför inget om några andra lag typ dam div1 herr2o div 3 med mera, finns ju betydligt intressantare saker om det där om tisdagens roligaste

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.