Talangfullt visst – nu vill jag ha resultat

Umeå IK har hyllats för sin spännade talangutveckling och sitt intressanta lag. I fjol gav det inte mycket i resultatväg – nu vill åtmistonde jag se resultat i tabellen.

Årets upplaga av Umeå-klubben känns oerhört intressant, och jag tror att vi efter säsongen kommer att se på flera av spelarna som mer än bara talangfulla. Emma Berglund är i år inte ensam med att vara en landslagsspelare – även Emmelie Konradsson och Hanna Folkesson finns med i Sundhages trupper. Det är inte länge sedan det kändes kul när Berglund blev uttagen. Nu blir man besviken om hon inte startar, och vad det verkar ser Konradsson också ut att sniffa en startplats. Konkuransen är givetvis stenhård på de offensiva positionerna, men jag håller det inte för omöjligt att såväl Hurtig som Hjohlman finns i Sundhages tankar till hösten om allt vill sig väl i sommar. De lär ha tagit steg i vinter precis som vänsterlöparen Elin Landström. Spännande blir också att se Linnea Ågren på sin nya position i anfallet. I stället för att stångas med anfallare är tanken att hon nu skall stånga in bollar i mål. Rapporterna är enbart positiva om positionsförändringen.

Precis som ni säkert vet prövas detta UIK rätt bra på en gång. Tyresö står för motståndet, och man gör det precis som i fjol med en viss Marta. Förutspå ett resultat i premiären tänker jag inte göra, men jag hoppas få se ett  Umeå IK som inte viker ned sig om det börjar gå emot. Som alltid med ett tungt lag så är starten viktig och 2013 blir inget undantag. En snabb titt på de inledande omgångarna visar i tur och ordning Tyresö, Örebro, Kritianstad, Malmö och Göteborg innan Västerbottens-derbyt. Här finns alla förutsättningar för en flygande moral-kick eller tvärt om.

En första fingervisning på vad som komma skall får vi ikväll 19.15. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.