Landslaget – UIK:s fall

Det började se riktigt bra ut för Umeå IK, men sedan var det som att de härliga landslagsuttagningarna blev en belastning. Spelare efter spelare återvände från landslagssamlingar skadade eller slitna – en belastning som jag tror har kostat många poäng i den Damallsvenska tabellen. Tuffast var naturligtvis Berglund, men Folkesson hvar också riktigt dyrbar.

Annars är det dock bara att konstatera – detta ser bra ut. UIK har en hel radda med spännande spelare, och långa kontrakt sitter de också på. Redan nästa år kan laget utmana Malmö och Tyresö, men då gäller det nog att klubben plockar in en eller ytterligare två nyckelspelare. Hermansson lär ska scouta på EM, och Jakobsson besökte nyligen klubbens ungdomsfotbollsskola.. Det kan vara en tråd att dra i, och jag är övertygad om att det kommer att dras en del framöver. På det finns 256 eller något J-landslagsspelare att ta av..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.