Bachmann önskad – men är det möjligt?

Umeå IK har alltså anmält sitt intresse för Ramona Bachmann hos Malmö. Personligen kan jag väl bara konstatera, likt Andreas Hermansson, att det är precis den spelaren som klubben saknar. Mer än en gång de senaste två åren har jag lämnat T3 med känslan att UIK var bättre, men att laget inte lyckades avgöra tillställningen. UIK:s stomme är väldigt bra och med en fin utvecklingspotential, men det saknas någon som gör skillnaden. Med Ramona i laget så utmanar UIK Tyresö nästa år, och kan då mycket väl komma att fördubbla publiksiffran. Det finns ingen i Damallsvenskan som är så rolig att titta på som Ramona.
Samtidigt skadar man Malmö precis lika mycket som Malmö skadade UIK för snart två år sedan.

 

Hur troligt är det då att detta går i genom?

Till att börja med så har klubben inte talat med Ramona ännu. För att göra det vill klubben ha mer pengar på kontot. Man vill helt enkelt inte dra i gång något värvningsförsök på allvar utan att ha något bra att komma med.

Jag antar att klubben redan har krokar ute bland lokala företagen, men det lär inte bli lätt att fiska in dessa summor (runt 50 000/månad i kanske två år?). Det finns bara en handfull företag som kan bidra till detta, och jag antar att dessa redan hjälpt klubben upp på fötter under de senaste åren. Själv skulle hon nog inte ha några problem med en flytt norrut igen, men det finns säkert också klubbar i exempelvis Tyskland som håller koll på situationen.

Möjligheten till en övergång håller jag inte som högre än 10% just nu, men konstigare saker har ju inträffat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.